Έλεγχοι του ΕΦΕΤ σε σχολικά κυλικεία

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012, 12:39
Έλεγχοι του ΕΦΕΤ σε σχολικά κυλικεία
Τη διενέργεια ελέγχων στα σχολικά κυλικεία της ελληνικής επικράτειας ξεκινούν τα κλιμάκια του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, λαμβάνοντας υπ' όψιν τόσο την ευαίσθητη ομάδα πληθυσμού όσο και τα ευρήματα από τις επιθεωρήσεις του προηγούμενου χρόνου, που κατέγραψαν μικρές αποκλίσεις σε μερίδα κυλικείων που πωλούσαν προϊόντα καθ' υπέρβαση της άδειας λειτουργίας τους, οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον έλεγχο των κυλικείων όσον αφορά στην τήρηση των υγειονομικών συνθηκών και τα είδη που μπορούν να τίθενται προς πώληση στα σχολεία.

Παράλληλα, ο ΕΦΕΤ έχει προβεί στη δημιουργία ενημερωτικού και εκπαιδευτικού υλικού για την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα υγιεινής διατροφής και ασφάλειας των τροφίμων που διατίθενται από τα σχολικά κυλικεία. Το υλικό αυτό είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ (www.efet.gr) κάτω από τη θεματική ενότητα Διατροφή- Ασφάλεια Τροφίμων στα σχολεία.

Το επιστημονικό προσωπικό του ΕΦΕΤ θα συνεχίσει την προσπάθεια που ξεκίνησε το 2011 με τη διενέργεια ενημερωτικών ημερίδων σε γονείς και εκπαιδευτικούς της χώρας. Παράλληλα, στο πλαίσιο προώθησης υγιεινών διατροφικών συνηθειών, θα συνεχίσει την υλοποίηση στοχευμένων ερευνών σε σχολεία, σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τα επιτρεπόμενα προς πώληση τρόφιμα στα κυλικεία των σχολείων.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012, 13:12