Έλεγχος της γέφυρας Αφάντου της Ρόδου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009, 10:23
Έλεγχος της γέφυρας Αφάντου της Ρόδου
Αυτοψία πραγματοποίησε την Τρίτη κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, στη γέφυρα Άνω Διάβαση Αφάντου, η οποία βρίσκεται επί της Εθνικής Οδού Ρόδου - Λίνδου, προκειμένου να διερευνήσει το πρόβλημα της επικινδυνότητάς της.

Το κλιμάκιο έφθασε στο νησί μετά από εντολή του Υπουργείου, κατόπιν της αλληλογραφίας και της επίσκεψης του δημάρχου Αφάντου στο Υπουργείο Υποδομών.

Για το ίδιο θέμα η εταιρεία INSTALL Α.Ε., έπειτα από εντολή της εταιρείας που κατασκευάζει την διαπλάτυνση της Ε.Ο. Ρόδου - Λίνδου, έχει καταθέσει τεχνική έκθεση, η οποία κοινοποιήθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες από το Δήμο Αφάντου.

Επίσης, με πρωτοβουλία του δημάρχου Αφάντου κ. Σάββα Διακοσταματίου, πρόσφατα επισκέφθηκε την περιοχή ο διεθνούς φήμης Γερμανός αρχιτέκτονας κ. Tobias Rehberger (βραβευμένος με Χρυσό Λέοντα στη Biennale της Βενετίας), προκειμένου η νέα γέφυρα, εφόσον διαπιστωθεί η αναγκαιότητα καταστροφής της παλιάς, να αποτελέσει πλέον ένα μνημείο πολιτισμού, αρχιτεκτονικής αλλά και τουριστικής προβολής του νησιού.

Ο δήμαρχος Αφάντου ευχαρίστησε το Υπουργείο και τον υφυπουργό κ. Μαγκριώτη για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του δήμου και περιμένει τα αποτελέσματα της αυτοψίας, προκειμένου να προβεί στις επόμενες απαιτούμενες ενέργειες.

Πηγή: dimokratiki.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009, 10:51