Έλεγχο για το παρεμπόριο πραγματοποιεί σε καταστήματα εμπορίας παιχνιδιών στο κέντρο της Αθήνας το Συντονιστικό Κέντρο Εποπτείας της Αγοράς και Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ), της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε συνεργασία με το Τμήμα Παρεμπορίου της Διεύθυνσης Αθηνών της Ελληνικής Αστυνομίας και Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

Από τις αρχές εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 7.347 τεμάχια απομιμητικών παιχνιδιών και επιβλήθηκαν πρόστιμα για έλλειψη παραστατικών διακίνησης και εμπορίας, συνολικού ύψους 10.500 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, σε ελέγχους που πραγματοποίησαν οι αστυνομικές αρχές σε εμποροπανήγυρη στο Αιγάλεω, στο πλαίσιο της θρησκευτικής εορτής του Αγίου Σπυρίδωνα, εντοπίστηκαν 296 τεμάχια βιομηχανικών ειδών και επεβλήθη πρόστιμο συνολικού ύψους 1.900 ευρώ για έλλειψη παραστατικών διακίνησης και εμπορίας προϊόντων και αδείας πώλησης. Επισημαίνεται ότι υπήρξαν δύο περιπτώσεις στις οποίες κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία για έλλειψη αδείας εμπορίας βιομηχανικών προϊόντων.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης