Αμέσως μετά τις γιορτές οι αρτοποιοί αναμένουν εξονυχιστικούς και εκτεταμένους ελέγχους για την εφαρμογή της νομοθεσίας που αφορά στην υποχρεωτική παροχή πληροφοριών σχετικά με τις ουσίες που προκαλούν αλλεργίες και μπορεί να περιέχονται σε μη προσυσκευασμένα τρόφιμα που πωλούν και οι φούρνοι (ψωμί κουλουράκια, βουτήματα, γλυκά κ.λπ.).

Αυτό αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων Περιχώρων και υπογραμμίζεται ότι «η όποια σιωπηλή περίοδος χάριτος υπήρχε έχει παρέλθει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι από την 13η Δεκεμβρίου του 2014, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΕΦΕΤ και την κοινοτική νομοθεσία 1169/11 (άρθρο 44), καθίσταται υποχρεωτική η παροχή πληροφοριών σχετικά με τις ουσίες που προκαλούν αλλεργίες και μπορεί να περιέχονται σε μη προσυσκευασμένα τρόφιμα.

Για την ενημέρωση των αρτοποιών προγραμματίζεται ημερίδα για την Κυριακή 19 Απριλίου 2015 (Κυριακή του Θωμά) στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52 Αθήνα) και ώρα 11.30π.μ., με ελεύθερη είσοδο.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι εκτός από τις διάφορες ενδείξεις που θα πρέπει να αναρτηθούν με ευδιάκριτες πινακίδες στα μαγαζιά, θα πρέπει να μπορεί και το προσωπικό που ασχολείται με την εξυπηρέτηση των πελατών να δίνει προφορικά πληροφορίες για τις αλλεργιογόνες ουσίες που περιέχονται στα μη προσυσκευασμένα προϊόντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπογραμμίζεται από τη συντεχνία ότι «η μη συμμόρφωση με τα παραπάνω μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε οριστικό κλείσιμο των μαγαζιών».

Για μεγαλύτερη βοήθεια των μελών η διοίκηση του σωματείου θα παρουσιάσει και ενημερωτικό φυλλάδιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης