Με την ελπίδα ότι δημοφιλείς ελληνικοί προορισμοί θα μπουν στην επικαιροποιημένη «πράσινη» ταξιδιωτική λίστα των Βρετανών αναμένονται οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με πληροφορίες βρετανικών μέσων ενημέρωσης, στη λίστα αναμένεται «πιθανώς» να ενταχθούν η Κεφαλονιά, η Κως, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος, ενώ δεν αποκλείεται να ισχύσει κάτι ανάλογο για την Κέρκυρα, τη Λέσβο και τη Ρόδο. Αντίθετα, είναι δύσκολο να μπει στη λίστα η Κρήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα και αναμένεται να ισχύσουν από την ερχόμενη Δευτέρα. Ο βρετανικός «πράσινος» κατάλογος που ανακοινώθηκε στις 7 Μαΐου περιλαμβάνει μόλις 12 προορισμούς και κανέναν ελληνικό. Όσοι επιστρέφουν από χώρες της «πράσινης λίστας» δεν υποχρεούνται να μπουν σε καραντίνα, αλλά να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού, στο οποίο υποβλήθηκαν πριν την αναχώρησή τους για τη Βρετανία, κι ένα αρνητικό μοριακό τεστ δύο μέρες από την άφιξή τους. Αλλαγές αναμένονται να ανακοινωθούν σήμερα και στις χώρες που περιλαμβάνονται στην «πορτοκαλί» και την «κόκκινη» λίστα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης