Να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των ογκολογικών ασθενών, ανεξαρτήτως ηλικίας, από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός της ομάδας πρώτης προτεραιότητας, ζητάει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (ΕΑΕ).

Η ΕΑΕ έχει προτείνει σε όλους τους ογκολογικούς ασθενείς να εμβολιαστούν, εκτός των περιπτώσεων εκείνων που λόγω της φάσης της νόσου ή των θεραπειών τους, δεν το επιτρέπουν οι γιατροί τους για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Σημειώνει ότι τόσο ο καρκίνος, όσο και άλλες χρόνιες παθήσεις καθιστούν τους επιβιώσαντες περισσότερο εκτεθειμένους στον κίνδυνο βαριάς νόσησης και μεγαλύτερης θνησιμότητας από τον κορωνοϊό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για παράδειγμα, όπως αναφέρει η ΕΑΕ, ένας ογκολογικός ασθενής 50 ετών χωρίς σημεία υποτροπής της νόσου που διάγει μία φυσιολογική ζωή μπορεί να είναι περισσότερο ευάλωτος αν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, λόγω της επιβάρυνσης που μπορεί να έχουν προκαλέσει σε ζωτικά όργανά του η ίδια η νόσος ή οι θεραπείες στις οποίες είχε υποβληθεί στο παρελθόν. Η ΕΑΕ διευκρινίζει ότι για την πιστοποίηση της πάθησης και της προτεραιότητας αρκεί η βεβαίωση του θεράποντα γιατρού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης