Ελληνικό πλοίο με ναρκωτικά στη Βενεζουέλα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011, 14:00
Ελληνικό πλοίο με ναρκωτικά στη Βενεζουέλα

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση του φορτηγού πλοίου «Maria L», με ελληνική σημαία, που κρατείται μαζί με το πλήρωμά του από τις Αρχές της Βενεζουέλας στο λιμάνι Jose, καθώς ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν δύτες, κατ' απαίτηση της διεύθυνσης του λιμανιού και με τη σύμφωνη γνώμη της εταιρείας, βρέθηκαν στα ύφαλά του 353 δέματα με άγνωστη μέχρι στιγμής ναρκωτική ουσία, συνολικού βάρος 417,6 κιλών.

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, η οποία έχει ενημερώσει για το θέμα τις ελληνικές Αρχές, για να τοποθετηθούν τα ναρκωτικά στο συγκεκριμένο σημείο, χρειάζεται να είναι κανείς δύτης και να έχει εξειδικευμένες γνώσεις.

Στο πλοίο επιβαίνουν συνολικά 20 ναυτικοί, εκ των οποίων 12 είναι Έλληνες.

Ο έλεγχος των Αρχών της Βενεζουέλας στο πλοίο πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της φόρτωσής του με παραπροϊόν διύλισης πετρελαίου. Το λιμάνι προορισμού του φορτίου ήταν το Terneuzen Ολλανδίας και στη συνέχεια το Immigram της Μεγάλης Βρετανίας.

Το Υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας έχει ζητήσει τη συνδρομή του Υπουργείου Εξωτερικών, για την παροχή κάθε αναγκαίας βοήθειας στους ναυτικούς του πλοίου, μέσω των προξενικών αρχών.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011, 14:00