Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Για έκτη μέρα στην Ελασσόνα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021, 14:09
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Για έκτη μέρα στην Ελασσόνα

Για έκτη συνεχόμενη ημέρα παραμένουν τα κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στις σεισμόπληκτες περιοχές της Ελασσόνας, προκειμένου να βοηθήσουν τους κατοίκους, των οποίων τα σπίτια έχουν υποστεί ολική ή μερική κατάρρευση από τους σεισμούς.

Οι δράσεις των εθελοντών του Ε.Ε.Σ. επικεντρώνονται περισσότερο στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ελασσόνας και συγκεκριμένα στα χωριά Δαμάσι και Μεσοχώρι, τα οποία έχουν υποστεί εκτεταμένες καταστροφές και οι κάτοικοι σε πολλά από αυτά διαβιούν προσωρινά σε σκηνές.

Με ισχυρό δυναμικό οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παρείχαν πρώτες βοήθειες σε ποικίλα περιστατικά από την πρώτη στιγμή της κρίσης στη ευρύτερη περιοχή, αφαίρεσαν βράχους και χαλάσματα από δρόμους και αυλές σπιτιών που ήταν δυνητικός κίνδυνος για τους πεζούς και τα οχήματα και απομόνωσαν επικίνδυνα κτήρια. Μάλιστα εθελοντές διασώστες πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες καθημερινά ώστε να βοηθήσουν όπου χρειαστεί.

Επιπλέον, σε συνέχεια της ανθρωπιστικής βοήθειας που εστάλη την περασμένη Πέμπτη, οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. προχώρησαν το Σαββατοκύριακο στο στήσιμο νέων σκηνών ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν, ενώ συνεχίζεται σε καθημερινή βάση η σίτιση των πληγέντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κυνοφιλική Ομάδα Έρευνα και Διάσωσης-Κ9 του Ε.Ε.Σ. παραμένει σε ετοιμότητα στην περιοχή και βρίσκεται διαρκώς σε συνεχή επαφή με Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ και ΓΓΠΠ. Σήμερα αναμένεται στη περιοχή η Κοινωνική Υπηρεσία του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Λάρισας, προκειμένου να προσφέρει ψυχοκοινωνική στήριξη στους κατοίκους του Δήμου Ελασσόνας.

Ο Ε.Ε.Σ. προχώρησε στο άνοιγμα λογαριασμού τραπέζης προς ενίσχυση των σεισμόπληκτων και παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο για τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας, για να ενισχύσουν την προσπάθειά του για παροχή σίτισης στους πληγέντες της περιοχής.

Δείτε φωτογραφίες

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021, 14:34