Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Περισσότερα από 20 κιλά ακατέργαστης κάνναβης κατασχέθηκαν σε δύο ταχυδρομικά δέματα από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών & Όπλων της επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε Αττικής, ενώ την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου συνελήφθη για την υπόθεση αυτή  26χρονος ομογενής από Καζακστάν, ο οποίος παρέλαβε την ποσότητα της κάνναβης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον εντοπισμό των δεμάτων, έγινε συνεργασία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών & Όπλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε Αττικής με το Συντονιστικό Όργανο Δίωξης Ναρκωτικών (Σ.Ο.Δ.Ν) και των συναρμόδιων Ισπανικών Αρχών (Guardia Civil) και οργανώθηκε επιχείρηση ελεγχόμενης παράδοσης των δύο ταχυδρομικών δεμάτων που περιείχαν 25 κιλά και 935 γραμ. κάνναβη.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, η κάνναβη ερχόταν από την Βαρκελώνη της Ισπανίας με προορισμό την χώρα μας, μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου Μαδρίτης «Barajas».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύλληψη

Οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ πέρασαν χειροπέδες στον 26χρονο εντός Ταχυδρομικού Γραφείου ταχυμεταφορών στο Μοσχάτο, κατά τη στιγμή που παραλάμβανε τα ταχυδρομικά δέματα στα οποία αναγράφονταν πλαστά στοιχεία παραλήπτη. Για την παραλαβή τους δε είχε φροντίσει να κατέχει πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν πως ο συλληφθείς αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και την ανωτέρω κατασχεθείσα ποσότητα προόριζε για περαιτέρω διακίνηση.

Η έρευνα συνεχίζεται με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό τόσο για την ταυτοποίηση και εντοπισμό του αποστολέα της προαναφερομένης κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών όσο και για την διαπίστωση ύπαρξης και άλλων ταχυδρομικών δεμάτων με ναρκωτικές ουσίες με τελικό προορισμό την χώρα μας.

Ο συλληφθείς μετά της σχηματισθείσας δικογραφίας οδηγήθηκε ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ενώ όπως διαπιστώθηκε είναι σεσημασμένος έχοντας καταδικαστεί στο παρελθόν για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ληστεία, σύσταση συμμορίας, οπλοκατοχή, ναρκωτικά και είχε αποφυλακιστεί προσφάτως.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης