Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

«Πονοκέφαλο» έχει προκαλέσει το τελευταίο χρονικό διάστημα στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. μία επικίνδυνη συμμορία η οποία κυκλοφορεί στα δυτικά προάστια και «ειδικεύεται» στο άνοιγμα και το άδειασμα καταστημάτων.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του zougla.gr, η δράση της εν λόγω ομάδας, η οποία φέρεται να αποτελείται από τρεις νεαρούς άνδρες ελληνικής και αλβανικής καταγωγής (ο ένας έχει «αγάπη» στα μπουφάν παραλλαγής), ξεκίνησε τις πρώτες ημέρες του νέου έτους και ήδη έχουν καταγραφεί περισσότερα από πέντε περιστατικά ληστειών σε περιοχές του Κερατσινίου, του Πειραιά, του Περιστερίου και του Αιγάλεω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δράστες «χτυπούν» συνήθως τα ξημερώματα, μεταξύ 02.00 και 04.00, ενώ αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι το modus operandi της σπείρας, δηλαδή ο τρόπος δράσης. Όπως θα δείτε στα αποκαλυπτικά video αλλά και στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το zougla.gr, οι κακοποιοί για την εισβολή τους στα καταστήματα-στόχους επιστρατεύουν… μεταλλικές σχάρες φρεατίων, τις οποίες εκτοξεύουν με σφοδρότητα πάνω στις τζαμαρίες των μαγαζιών, με αποτέλεσμα αυτές να γίνονται θρύψαλα.

Μάλιστα, οι δράστες δεν «χτυπούν» σε ένα μόνο κατάστημα τη φορά, αλλά σε πολλά παράλληλα. Όπως θα δείτε και στο σχετικό video-ντοκουμέντο, οι άνδρες στέκονται στη σειρά και τότε ο καθένας εκτοξεύει από μία σχάρα φρεατίου σε, συνήθως, γειτονικά μαγαζιά. Αφού «κατεβάσουν» τις τζαμαρίες, εισβάλλουν στους επαγγελματικούς χώρους, τους «αδειάζουν» με χαρακτηριστική ταχύτητα και στη συνέχεια εξαφανίζονται με ένα Seat Ibiza ασημί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, το πρώτο «χτύπημα» της συμμορίας σημειώθηκε στις 10 Ιανουαρίου. Στόχος τρία καταστήματα που βρίσκονται επί της Ελ. Βενιζέλου στο Κερατσίνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν βραδινές ώρες, όταν οι τρεις δράστες εμφανίστηκαν στην περιοχή και επιχείρησαν με τον τρόπο που περιγράφτηκε παραπάνω να «ανοίξουν» τρία καταστήματα. Τελικά, κατάφεραν να εισβάλουν σε ένα μόνο εξ αυτών, απ’ όπου και άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό.

(Οι δράστες βρίσκονται έξω από το κατάστημα αλλά, για άγνωστο λόγο, δεν εισβάλλουν)

Μετά την επίθεση στο Κερατσίνι, οι δράστες πραγματοποίησαν ακόμη δύο «χτυπήματα» σε Αιγάλεω και Περιστέρι.

Video-ντοκουμέντο από το χτύπημα στο «Αιγάλεω»

(Ο ένας από τους δράστες δεν κατάφερε να σπάσει το τζάμι του καταστήματος)

Οι δράστες πριν από λίγες ημέρες έκαναν εκ νέου την εμφάνισή τους, αυτήν τη φορά στο κέντρο του Πειραιά. Ειδικότερα, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, μέλη της σπείρας εισέβαλαν σε τρία καταστήματα που βρίσκονται επί της Σωτήρος Διός. Μεταξύ αυτών των μαγαζιών και ένα γνωστό που ασχολείται με το εμπόριο ενδυμάτων.

Την ίδια ημέρα και λίγο αργότερα ένας από τους δράστες εισέβαλε και σε μαγαζί γνωστής αλυσίδας καφέ στα Καμίνια.

Video από τα χτυπήματα σε δύο καταστήματα στον Πειραιά

Η «εισβολή» ενός εκ των δραστών στο κατάστημα καφέ στα Καμίνια

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης