Στην καλή συνεργασία που υπάρχει στον τομέα του Τουρισμού ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία αναφέρθηκε η ακόλουθος Πολιτισμού και Τουρισμού της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα Ασλί Ακσουνγκούρ, σε εκδήλωση του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου που πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο του φορέα στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015, οι Έλληνες αποτελούν μια σημαντική αγορά για τους Τούρκους, αφού κατέχουν την 11η θέση μεταξύ των ξένων επισκεπτών (υπολογίζονται σε 755.414).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ακόλουθος Πολιτισμού και Τουρισμού της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα αναφέρθηκε επίσης στις δύσκολες στιγμές που πέρασε η Τουρκία πριν από περίπου δύο μήνες, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην υποστηρικτική στάση των Ελλήνων απέναντι στους Τούρκους τουρίστες που βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος. Παράλληλα, τόνισε ότι ο τομέας του Τουρισμού γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη στην Τουρκία, η οποία «καταφέρνει πολύ γρήγορα να ξεπερνά τις όποιες δυσκολίες και να επανακάμπτει».

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Ορχάν Γιαλμάν Οκάν ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρη Τάσιο για τη διάθεση που έδειξε ως φορέας να βοηθήσει ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν όσοι τουρίστες βρίσκονταν τις ημέρες της απόπειρας του πραξικοπήματος στη χώρα μας.

«Είναι πολύ τιμητικό το γεγονός ότι ο πρόξενος θέλησε να μας ευχαριστήσει δημόσια στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης που διεξάγεται μέσα στην 81η ΔΕΘ» είπε ο Γρηγόρης Τάσιος και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συγκεκριμένα, στις 15 και 16 Ιουλίου, τότε που στο νομό της Χαλκιδικής βρίσκονταν περίπου 4.000 Τούρκοι τουρίστες, εμείς επικοινωνήσαμε με την πρεσβεία και εκφράσαμε τη διάθεση μας να βοηθήσουμε όποιον το χρειαζόταν και να του παράσχουμε δωρεάν διαμονή μέχρι τη διεκπεραίωση των απαιτούμενων διαδικασιών για την επιστροφή του».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, ήταν περίπου τρεις με τέσσερις οι περιπτώσεις που χρειάστηκαν κάποια υποστήριξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης