Δραματική μείωση προσωπικού παρουσιάζουν κάθε χρόνο οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας ως αποτέλεσμα των συνταξιοδοτήσεων αλλά και των μηδενικών μεταθέσεων, ενώ το πρόβλημα γίνεται ακόμα εντονότερο μετά τη μετακίνηση 15 ακόμα ατόμων στην Α.Δ. Ξάνθης στο κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών.

Έτσι σαν αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η δυσλειτουργία των επί μέρους τμημάτων της Διεύθυνσης, με εμφανείς επιπτώσεις στις ίδιες, τις υπηρεσίες, στο προσωπικό που υπηρετούν σ’ αυτές αλλά και στην κοινωνία της Πρέβεζας σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας η οποία κοινοποιήθηκε μέσω του ΠΟΑΣΥ στον Αρχηγός της ΕΛΑΣ στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ηπείρου, στον Αστυνομικό Διευθυντή Πρέβεζας, καθώς και στους Βουλευτές του νομού της Ν.Δ Τσουμάνη Δημήτριο και του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Μπάρκα Κώστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η εγκληματικότητα, απότοκο της οικονομικής κρίσης (κλοπές– διαρρήξεις), έχει αυξηθεί και είναι πλέον μέρος της καθημερινής μας ζωής σε σχέση με το παρελθόν.

Επιπλέον η Πρέβεζα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελεί τουριστικό προορισμό και σημαντικό κόμβο στον οποίο συναντιούνται υπέρογκος αριθμός τουριστών και οχημάτων. Αυξανόμενη παρατηρείται και η παράνομη είσοδος λαθρομεταναστών στην περιοχή μας και πάσης φύσεως διακινητών, με έφεση επί το πλείστον στην παραβατικότητα λόγω της σύνδεσης με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ,Εγνατίας οδού και παρα-ιονίας οδού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την χαριστική βολή στο προσωπικό της ΑΔ Πρέβεζας ήρθε να δώσει η απόσπαση των 15 αστυνομικών που μετακινούνται στην Α.Δ. Ξάνθης για εκτέλεση υπηρεσίας στο κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών, η έλλειψη σε αστυνομικό προσωπικό είναι πιο εμφανής, και τα περιφερειακά Tμήματα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν.

Στα ανωτέρω προστίθεται και η υποχρεωτική χορήγηση των προγραμματισμένων κανονικών αδειών θερινής περιόδου του προσωπικού με πιθανό αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία των Υπηρεσιών.

Για ακόμη μία φορά είμαστε υποχρεωμένοι να σας τονίσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κατακερματισμένη Α.Δ Πρέβεζας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων. Κατόπιν αυτών παρακαλούμε σε περίπτωση ενδεχόμενης διαταγής για ενίσχυση προσωπικού στα Κέντρα κράτησης Λαθρομεταναστών στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου που αποσπώνται οι συνάδελφοι μας, να ληφθεί υπ΄ όψιν ότι ο αριθμός των Αστυνομικών που μπορεί να διατεθεί είναι ελάχιστος».

Πηγή: pamepreveza

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης