Οι υλικοτεχνικές υποδομές και η έλλειψη πρασίνου είναι τα κυριότερα προβλήματα που εντοπίζουν οι γονείς των παιδιών των δημοτικών σχολείων του Δήμου Καβάλας.

Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων, που διένειμε ο Δήμος Καβάλας, τον περασμένο Οκτώβριο, σε όλους τους γονείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι απαντήσεις άρχισαν να καταφθάνουν είτε στο Γραφείο Δημότη είτε στις διευθύνσεις των σχολείων, από τις αρχές του Νοεμβρίου και μέχρι τις αρχές του Δεκεμβρίου, ώστε τελικά συγκεντρώθηκαν πάνω από 1.000 συμπληρωμένα ερωτηματολόγια.

Το ερωτηματολόγιο περιελάμβανε δυο βασικές ερωτήσεις προς τους γονείς, η πρώτη ήταν “ποιο θεωρείτε ως το πιο σημαντικό πρόβλημα του σχολείου του παιδιού σας” και η δεύτερη, “πώς κατά τη γνώμη σας θα μπορούσε να βοηθήσει ο Δήμος Καβάλας τα παιδιά, ώστε αυτά να γίνουν καλύτεροι μαθητές και, μεθαύριο, καλύτεροι πολίτες”.

Όπως τόνισε ο υπεύθυνος από τον Δήμο Καβάλας, Νίκος Καραπιπερίδης, “οι περισσότεροι γονείς ανταποκρίθηκαν άμεσα και έδωσαν προσωπικά τις απαντήσεις τους στους διευθυντές των σχολείων, ενώ άλλοι έριξαν τις απαντήσεις στο κουτί επικοινωνίας που υπάρχει σε κάθε σχολείο”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα, έτσι όπως τα ανέδειξαν οι ίδιοι οι γονείς, ως σοβαρότερο θεωρείται οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικές και κτιριακές υποδομές των σχολείων.

Αλλού ζητάνε αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, αλλού μεγαλύτερες αίθουσες, αλλού μεγαλύτερες αυλές.

Αυτό που ανέφεραν όμως πολλοί γονείς, είναι η έλλειψη πρασίνου στις αυλές των σχολείων και είναι κάτι που το έχει λάβει σοβαρά υπόψη του ο Δήμος Καβάλας.

Πηγή: Εβδόμη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης