Πολύ δύσκολες ώρες βιώνουν οι κάτοικοι των χωριών του ορεινού όγκου της Άνδρου λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς», καθώς με εντολή του δήμου απαγορεύτηκε η κυκλοφορία από τις 20.00 σήμερα το βράδυ μέχρι αύριο στις 10.00 το πρωί.

«Μόλις ολοκληρώσαμε μία ακόμη αυτοψία στα ορεινά χωριά όπου υπάρχει πρόβλημα με τις έντονες χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν και επιχειρούν εκτός από στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, και εθελοντές δασοπυροσβέστες» τόνισε αρχικά στο GRTimes, η άμεση σύμβουλος του δημάρχου Άνδρου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και εθελόντρια δασοπυροσβέστης, Ιωάννα Σαραβάνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συμπλήρωσε δε, ότι «το κεντρικό οδικό δίκτυο του νησιού προσπαθούμε και μέχρι στιγμής το κρατάμε καθαρό, ωστόσο έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας στους κατοίκους των ορεινών κυρίως χωριών όπως η Βουρκωτή, η Άρνη, τα Ρέματα καθώς επίσης και στους Κατακαλαίους μέχρι να ολοκληρωθεί ο εκχιονισμός. Αυτή τη στιγμή η χιονόπτωση ως καιρικό φαινόμενο έχει υποχωρήσει, δεν ξέρουμε όμως τι θα γίνει κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς και οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί».

Η άμεση σύμβουλος του δημάρχου Δημήτρη Λοτσάρη πάντως αναφέρει πως «όλη την ημέρα είμαστε πάνω από το τηλέφωνο και έτοιμοι να επέμβουμε οπουδήποτε χρειαστεί. Ελπίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν θα έχουμε επιδείνωση του καιρού και όλα θα κυλήσουν ομαλά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: grtimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης