Συναγερμός σήμανε γύρω στις 19:00 της Τετάρτης όταν περιπολικό το οποίο έσπευσε στην περιοχή του ηλιακού χωριού στην Πεύκη, μετά από τηλεφώνημα, δέχθηκε την επίθεση αγνώστων με καταιγισμό πυρών.

Δύο αστυνομικοί και ένα ακόμη άτομο τραυματίστηκαν από τις σφαίρες των δραστών, ένας εκ των οποίων άρπαξε το περιπολικό της αστυνομίας και εξαφανίστηκε. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές το περιπολικό εκλήθη από τηλεφώνημα αγνώστου διότι στην περιοχή κάποιοι άγνωστοι πυροβολούσαν, αναστατώνοντας τους πολίτες. Επί τόπου έσπευσαν τρία ασθενοφόρα για τη μεταφορά των αστυνομικών εκ των οποίων ο ένας ήταν βαριά τραυματισμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ και ο πολίτης (που ήταν παρών στο επεισόδιο) στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Λίγο αργότερα το περιπολικό εντοπίστηκε στην οδό Θεσσαλονίκης 16 κοντά στο νοσοκομείο ΚΑΤ και μέσα στο όχημα βρέθηκε το όπλο με το οποίο ο ένας δράστης είχε πυροβολήσει.

To σημείο όπου εντοπίστηκε το περιπολικό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Ένας αστυνομικός σοβαρά τραυματισμένος

Ο ένας αστυνομικός που είναι και σοβαρότερα τραυματισμένος δέχθηκε μία σφαίρα στο λαιμό, ακριβώς δίπλα από την καρωτίδα και μια σφαίρα στο λαγόνιο. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες των γιατρών εισήχθη στο χειρουργείο διασωληνομένος και ήδη έχει διαφύγει τον κίνδυνο, όπως ενημέρωσε ο διευθυντής του ΚΑΤ, Βαγγέλης Παπαφράγκος.

Ο δεύτερος αστυνομικός δέχθηκε τρεις σφαίρες στο στέρνο, οι οποίες ωστόσο δεν διαπέρασαν το αλεξίσφαιρο γιλέκο, παρά μόνο θραύσματα και έχει επίσης διαφύγει τον κίνδυνο.

Μπλόκα της αστυνομίας

Μετά τον εντοπισμό και του περιπολικού η αστυνομία έστησε μπλόκα σε όλη την περιοχή και σε μεγάλη ακτίνα από το ΚΑΤ, καθώς και σε όλους του σταθμούς του ΗΣΑΠ, θεωρώντας πως ο δράστης που είχε διαφύγει θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτό το Μέσο. Αυτόπτης μάρτυρας στη Θεσσαλονίκης ανέφερε πως ο δράστης εξήλθε του κλεμμένου περιπολικού τραυματισμένος. Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί. Η αστυνομία επίσης προχώρησε και σε εκτενείς ελέγχους στο ΚΑΤ, σε περίπτωση που ο δράστης βρήκε καταφύγιο εντός του νοσοκομείου.

Οι έρευνες της αστυνομίας

Σύμφωνα με τις πρώτες τις πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. οι δράστες ανήκουν στο χώρο του κοινού ποινικού δικαίου και ήδη καταζητείται ένας μελαμψός άνδρας ο οποίος και διέφυγε με το περιπολικό της αστυνομίας. Έχει ήδη προσαχθεί ένα άτομο, πάνω στο οποίο, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της αστυνομίας, βρέθηκαν δύο γεμιστήρες, χωρίς επίσης αυτό το στοιχείο να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από την ΕΛ.ΑΣ. Το άτομο αυτό προσήχθη ως ύποπτο για συμμετοχή στο συμβάν.

Φωτό Στάθης Κάτσικας

Πρώτη καταχώρηση: 19:19

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης