Την επιμονή της αναφορικά με την ανάπτυξη στη χώρα μας εξέφρασε για ακόμα μια φορά η Κομισιόν τη Δευτέρα.

«Συνεχίζουμε να αναμένουμε οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2017», τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για ζητήματα οικονομικών, Ανίκα Μπράιτχαρτ, κληθείσα να σχολιάσει τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ σύμφωνα με τα οποία σημειώθηκε ύφεση 1,1% κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αν. Μπράιτχαρτ μεταξύ των υπολοίπων ανέφερε πως η Επιτροπή σημειώνει τα εν λόγω νούμερα και τόνισε χαρακτηριστικά, πως αυτά είναι τριμηνιαία και επομένως όχι τελικά.

«Συνεχίζουμε να αναμένουμε ανάπτυξη γι’ αυτό το έτος και, όπως κάναμε ξεκάθαρο στις προβλέψεις μας, η διατήρηση του μομέντουμ των μεταρρυθμίσεων και η συνέχιση της εφαρμογής τους είναι αναγκαία προκειμένου να στηριχθεί η ανάπτυξη και να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη» δήλωσε και πρόσθεσε: «Η εργασία με τις ελληνικές αρχές και τους υπόλοιπους εταίρους συνεχίζεται με στόχο να προωθηθεί η πρόοδος και η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων».

Σε ερώτηση σχετική με την αποστολή των θεσμών στην Αθήνα η εκπρόσωπος της Επιτροπής εξήγησε πως αναμένεται να τερματιστεί χωρίς συμφωνία. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η εργασία συνεχίζεται και πως η ολοκλήρωση της αποστολής εξαρτάται από την πρόοδο που σημειώνεται, προσθέτοντας: «Δεν δεσμευόμαστε εκ των προτέρων για την ημερομηνία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης