Να μην πιστεύουν την εκδοχή που δίνουν οι δύο 19χρονοι από τη Μάνη και την Καλαμάτα για τη διπλή δολοφονία του 26χρονου Καλαματιανού Κωνσταντίνου Σγούρου και του 25χρονου Ιωάννη Κομμάτη από τη Σάμο, έδειξε χθες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου, κατά τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων.

Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση του εισαγγελέα Έδρας, κατά την εξέταση του 19χρονου κατηγορουμένου από τη Μάνη, πως κατά την εκτίμησή του κάτι κρύβουν και τον παρότρυνε να πουν όλη την αλήθεια, για να βοηθήσουν και τους εαυτούς τους, ενώ του υπενθύμισε ότι μέχρι να εκδοθεί η απόφαση έχει το περιθώριο να σκεφθεί και να πει την αλήθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες η διαδικασία συνεχίσθηκε μόνο με τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων, καθώς αποχώρησε για προσωπικούς του λόγους ο συνήγορος του ενός, Αλέξης Κούγιας, κι έτσι η αγόρευση του εισαγγελέα με την πρότασή του για την τύχη των δύο νεαρών και οι αγορεύσεις των δικηγόρων θα γίνουν την Τετάρτη. Πιθανότατα την επόμενη ημέρα να εκδοθεί και η απόφαση.

Χθες οι δύο κατηγορούμενοι παρουσίασαν τα γεγονότα όπως ακριβώς τα είχαν πει από την αρχή της σύλληψής τους στους αστυνομικούς.

Σημειώνεται ότι οι δύο νεαροί κινδυνεύουν να καταδικασθούν με την ανώτατη των ποινών, τα ισόβια και, μάλιστα, δις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 19χρονος από τον Κάμπο

Η διαδικασία χθες το πρωί ξεκίνησε με την απολογία του 19χρονου από τον Κάμπο, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη για ό,τι έγινε και επανέλαβε ότι είχε συναλλαγή με τον Κ. Σγούρο για αγορά ενέσιμων αναβολικών και του είχε δώσει 800 ευρώ, χωρίς να του έχει παραδώσει τα προϊόντα.

Το βράδυ της μοιραίας συνάντησης ισχυρίσθηκε ότι πήρε την καραμπίνα μαζί του, διότι φοβόταν, αλλά όχι πως είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία των δύο αντρών, όπως κατηγορείται. Περιέγραψε πώς έγινε η δολοφονία, λέγοντας πως αυτός δεν κατάλαβε ότι ο φίλος του θα πυροβολούσε. Τόνισε ότι τον είχαν πιάσει από το σβέρκο και τον οδηγούσαν στο μονοπάτι, όταν αντιλήφθηκε την κίνηση του φίλου του με την καραμπίνα και έφυγε προς τα αριστερά και δεν τραυματίσθηκε από τους πυροβολισμούς.

Υποστήριξε πολλές φορές ότι δεν είχαν προσχεδιάσει τίποτα, ενώ δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από την Έδρα του Μεικτού Δικαστηρίου.

Ο 19χρονος από την Καλαμάτα

Ο συγκατηγορούμενος του από την Καλαμάτα επίσης είπε ότι δεν είχαν προσχεδιάσει τίποτα και επέμεινε στην εκδοχή που έχει δώσει από την αρχή για την αγορά των αναβολικών.

Επίσης απέδωσε την πράξη του στο φόβο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι ακραίο αυτό που έκανε, αλλά φοβήθηκε για το φίλο του, όταν είδε να τον έχουν πιάσει από το σβέρκο και να τον οδηγούν στο μονοπάτι.

Από την Έδρα ρωτήθηκε και για όλα όσα ανέφεραν μάρτυρες κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις, για προβλήματα θυμού και συμπεριφοράς που παρουσιάζει, απαντώντας ότι οι ψυχολόγοι έχουν υπερβάλει κατά κάποιον τρόπο.

Ακόμη, ρωτήθηκε κι αν αυτός είχε πάει νωρίτερα στην περιοχή των Αλτομυρών που έγινε η δολοφονία και περίμενε το φίλο του με τα δύο θύματα να φτάσουν και απάντησε αρνητικά, λέγοντας πως τη συγκεκριμένη περιοχή ο ίδιος δεν τη γνωρίζει καθόλου.

Πάντως, αμφότεροι περιέγραψαν τα γεγονότα της μοιραίας εκείνης νύκτας απόλυτα ψύχραιμα και με ηρεμία.

Μάλιστα, κάποια στιγμή εξετάσθηκαν ταυτόχρονα από την Έδρα.

Τέλος, σημειώνεται ότι στην αρχή της διαδικασίας, ενημερώθηκαν οι δύο πλευρές (πολιτική αγωγή και υπεράσπιση) ότι το τμήμα της δικογραφίας που αφορά υλικό παιδικής πορνογραφίας που βρέθηκε στον υπολογιστή που κατασχέθηκε από το σπίτι που διέμενε ο 19χρονος Καλαματιανός, έχει ήδη παραπεμφθεί στην Εισαγγελία Καλαμάτας.

ΠΗΓΗ: tharrosnews.gr

Διαβάστε επίσης: Ο υπολογιστής «μιλάει» πιο πολύ από τους μάρτυρες στη δίκη για το διπλό φονικό της Μάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης