Δύο εστίες φωτιάς ξέσπασαν χθες, λίγο μετά τις 19:00 το βράδυ, μέσα στο Βιομηχανικό Πάρκο (ΒΙΟΠΑ) της Άμφισσας και δίπλα στον καταυλισμό Ρομά που υπάρχει στο σημείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη εστία έκαψε σκουπίδια που- από αμέλεια των υπευθύνων – υπήρχαν εντός του ΒΙΟΠΑ, ενώ η δεύτερη έκαψε δεκάδες λάστιχα αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες αλλά και καταγγελίες κατοίκων που βρέθηκαν αμέσως στην περιοχή- διότι η φωτιά ήταν ορατή από χιλιόμετρα- κατά τη διάρκεια της προσέγγισης των οχημάτων της πυροσβεστικής, υπήρχε πρόβλημα εξαιτίας δεκάδων σπασμένων μπουκαλιών που ήταν τοποθετημένα πάνω σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της πρώτης εστίας, έγινε αντιληπτή η δεύτερη ,αλλά οι πυροσβέστες φοβήθηκαν να εισχωρήσουν κοντά στον καταυλισμό Ρομά , με αποτέλεσμα να ζητηθεί η συνδρομή της Αστυνομίας, η οποία και ήρθε με ένα περιπολικό και δύο άνδρες.

Προανάκριση διενεργείται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άμφισσας.

Έλειπαν τα καπάκια από τα φρεάτια

Φωτογραφίες που εξασφάλισε η zougla.gr από το χθεσινό συμβάν, δείχνουν ότι οι κλοπές στην περιοχή συνεχίζονται. Πριν από μερικές ημέρες, Ρομά έκαναν «φύλλο και φτερό» οχήματα του Δήμου Δελφών τα οποία βρίσκονταν κοντά στον καταυλισμό.

Στις χθεσινές φωτογραφίες παρατηρείται ότι λείπουν τα σιδερένια καπάκια από τα φρεάτια της περιοχής. Το γεγονός αυτό εγκυμονεί κινδύνους, διότι αν κάποιος δεν το προσέξει μπορεί να τραυματιστεί σοβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιχειρηματίες που διατηρούν επιχειρήσεις εντός του ΒΙΟΠΑ, είναι εκνευρισμένοι εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί, ενώ χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι θα κινηθούν δικαστικά, διότι όπως αναφέρουν « Ως εδώ και μη παρέκει».

Σοβαρά ερωτήματα δημιουργούνται πια για τις τοπικές Αρχές και για τις ενέργειές τους.

Διαβάστε επίσης: Άμφισσα: Ρομά έκαναν φύλλο και φτερό παλαιά οχήματα του Δήμου Δελφών

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης