Ένταση επικράτησε στη λεωφόρο Μεσογείων, στο ύψος της Κατεχάκη, καθώς περίπου 500 ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς αντιτίθενται με την πρόβλεψη του πολυνομοσχεδίου που αναμένεται να μειώσει δραστικά την τιμή στην οποία αγοράζει η ΔΕΗ το ρεύμα που παράγεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και νωρίτερα προκλήθηκε ένταση μεταξύ των διαδηλωτών και διμοιριών των ΜΑΤ, όταν οι τελευταίοι έλαβαν εντολή να ανοίξουν τον δρόμο, που παρέμεινε κλειστός και στα δύο ρεύματα για λίγες ώρες.

Όπως αναφέρει ο «Σύνδεσμος Ήλιος»,«με αφορμή την ενσωμάτωση του επονομαζόμενου New Deal στο νομοσχέδιο σκούπα του Υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή με σκοπό να ψηφισθεί την Κυριακή 30/3/2014, ο Σύνδεσμος ΗΛΙΟΣ καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα συμμετέχουν και άλλοι Σύνδεσμοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σύνδεσμος βρίσκεται ήδη επαφή με διακεκριμένα δικηγορικά γραφεία για το σχεδιασμό νομικών δράσεων, με σκοπό την υπεράσπιση των συμβάσεων συμψηφισμού που έχουν υπογράψει όσοι έχουν εγκαταστήσει Οικιακά Φωτοβολταϊκά συστήματα σε Στέγες.

Εφόσον ψηφισθεί το νομοσχέδιο και μετά τη δημοσίευση του τελικού κειμένου στη Βουλή, θα ενημερώσουμε όλους τους ενδιαφερόμενους που έχουν εγγραφεί στη σχετική λίστα ιδιοκτητών Οικιακών Φωτοβολταϊκών του Συνδέσμου μέσω της ειδικής φόρμας εγγραφής».

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης