Από… λάστιχα κινδυνεύει να μείνει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., όπως προκύπτει από αίτημα που απεστάλη στη Διεύθυνση Οικονομικών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, με την ένδειξη «επείγον» το Τμήμα Διοικητικής και Τεχνικής Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία) ζητεί από τη Διεύθυνση Οικονομικών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας ουσιαστικά την άμεση ικανοποίηση αιτήματος για προμήθεια ελαστικών επισώτρων για τα υπηρεσιακά οχήματα της υπηρεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το συγκεκριμένο αίτημα ζητούνται 212 τεμάχια με την αιτούμενη πίστωση να ανέρχεται σε 35.000 ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα του αιτήματος:

«Προμήθεια ελαστικών επισώτρων λόγω έκτακτης και κατεπείγουσας ανάγκης που συνίσταται στην αποτροπή ακινητοποίησης του μηχανοκίνητου στόλου της ΕΛ.ΑΣ. ανά την επικράτεια έως ότου ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαγωνιστικές διαδικασίες προμήθειας μέσω του ανοικτού δημόσιου διαγωνισμού ο οποίος βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, βάσει της υπ’ αριθ. 13/2017 σχετικής διακήρυξης της Δ/νσης Οικονομικών ΑΕΑ για την κάλυψη ανελαστικών αναγκών κίνησης του μηχανοκίνητου στόλου της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και των Αστυνομικών Υπηρεσιών που επιχειρούν στον Νομό Αττικής. Προς τον σκοπό αποφυγής ακινητοποίησης αυτού και αδυναμίας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και τάξης. Βασικών αρχών της αποστολής του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας για το από 26/03/2017 έως 31/12/2017 χρονικό διάστημα».

Τραγικά φαινόμενα έλλειψης 

Εκτός όμως από την Αντιτρομοκρατική, παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλες -οι περισσότερες- υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας μιλώντας στο zougla.gr, «σε ένα γενικότερο φαινόμενο ένδειας όλες οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσιάζουν τραγικά φαινόμενα έλλειψης σε κάθε επίπεδο. Τα οχήματα που είναι το μέσο μετακίνησης περιπολίας έχουν γίνει επικίνδυνα και για τους πολίτες και για τους αστυνομικούς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον στόλο των οχημάτων που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ., περίπου τα μισά είναι μη λειτουργικά, καθώς χρειάζονται σέρβις και ανταλλακτικά, ωστόσο δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι πόροι. Μάλιστα, το 2013 η αστυνομία είχε διαλύσει 3.000 ακινητοποιημένα περιπολικά και με τα ανταλλακτικά έκανε τα «γερασμένα» να κινούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενδεικτική είναι, άλλωστε, η φωτογραφία ενός περιπολικού που δημοσίευσε, πριν από περίπου 10 ημέρες, στο διαδίκτυο η δημοσιογράφος Κάτια Φωτιάδου.

Το περιπολικό εθεάθη στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. Το όχημα κυκλοφορούσε με σπασμένο το πίσω παρμπρίζ και προκειμένου να προστατευθούν οι επιβαίνοντες από το κρύο και τον αέρα, είχαν τοποθετήσει μαύρες σακούλες, τις οποίες είχαν κολλήσει με μονωτική ταινία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης