Τεράστιο πρόβλημα παρατηρείται με την εύρεση εισιτηρίων, ακτοπλοϊκών και αεροπορικών, για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μετά τις 16 Αυγούστου προς τον Πειραιά.

Είναι γνωστό ότι με τις ελλείψεις των δρομολογίων που έχουν προκύψει προς τη Βόρεια Ελλάδα δεν είναι λίγοι αυτοί που ταξιδεύουν από τη Λέσβο για Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της ευρύτερης περιοχής μέσω Τουρκίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και μάλιστα με πολύ χαμηλό κόστος.

Το πρόβλημα τώρα εντοπίζεται και για αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν από τη Λέσβο προς τον Πειραιά.

Δυστυχώς, μετά τις 16 Αυγούστου, δεν υπάρχουν εισιτήρια ούτε για πουλιά «πετάμενα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, για το θέμα εστάλη επιστολή στον πρωθυπουργό:

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ της χώρας μας,

Στη Λέσβο έχετε έρθει πάρα πολλές φορές και την έχετε τιμήσει κατ’ επανάληψη με την παρουσία σας.

Γνωρίζω τα τεράστια προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζετε, για να μπορέσετε να βγάλετε τη χώρα μας από το οικονομικό κυρίως αδιέξοδο.

Ζητάω όμως την προσοχή σας για ελάχιστα λεπτά, για ένα τεράστιο πρόβλημα, που αντιμετωπίζουμε εμείς οι ακρίτες του Βορειοανατολικού Αιγαίου και όχι μόνο.

Εδώ και λίγες ημέρες αποφάσισα να έρθω στην Αθήνα στις 19 Αυγούστου – ευτυχώς όχι για λόγους υγείας ή για κάποιο άλλο σοβαρό πρόβλημα, το τονίζω αυτό – αλλά για να δω έναν ιστορικό αγώνα ποδοσφαίρου, μεταξύ της ΑΕΛ Καλλονής και του Ολυμπιακού Πειραιώς στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Δυστυχώς, το κράτος μέχρι τώρα δεν αξιώθηκε να φτιάξει ένα γήπεδο στη Λέσβο, με τις προϋποθέσεις για να αγωνίζονται εδώ ομάδες της Super League.

Ψάχνω, λοιπόν, εδώ και ημέρες μήπως καταφέρω και βρω ένα εισιτήριο, με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο, για να έρθω στην Αθήνα.

Η απάντηση που εισπράττω από όλα τα ταξιδιωτικά γραφεία είναι ότι η μοναδική λύση που έχω για να ταξιδέψω από Μυτιλήνη προς Αθήνα είναι μέσω Τουρκίας!!!

Ναι… καλά το διαβάσατε…

Είναι ο μοναδικός τρόπος για να έρθω από τη Μυτιλήνη στην Αθήνα.

Διότι τα προβλήματα που υπάρχουν στην ελληνική ακτοπλοΐα, σε συνάρτηση με τα λίγα αεροπορικά δρομολόγια και τα πανάκριβα εισιτήρια, μας έχουν εγκλωβίσει στη Λέσβο, χωρίς να έχουμε το δικαίωμα να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε όποτε και όταν εμείς θέλουμε.

Δυστυχώς, απ’ ό,τι λένε τα ταξιδιωτικά γραφεία, δεν μπορώ να ταξιδέψω από Μυτιλήνη προς Αθήνα μετά τις 16 Αυγούστου και μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου!!!

ΠΙΟ ΑΠΛΑ… ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΡΘΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ… ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

Και αναρωτιέμαι κύριε Πρωθυπουργέ της χώρας μας…

Εμείς εδώ στο ακριτικό Αιγαίο… ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΑΔΑ;

Αποφάσισα να σας γράψω αυτές τις λίγες γραμμές, πιστεύοντας ότι θα πιάσουν τόπο και με την ευαισθησία που σας διακρίνει θα αντιμετωπίσετε τους Αιγαιοπελαγίτες σαν όλους τους Έλληνες.

Με απεριόριστη εκτίμηση

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΝΑΝΗΣ

Δημοσιογράφος»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης