Εμπλοκή αστυνομικών στο κύκλωμα εμπορίας κοκαΐνης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013, 13:36
Εμπλοκή αστυνομικών στο κύκλωμα εμπορίας κοκαΐνης
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθη την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, Αστυφύλακας, 41 ετών, ο οποίος υπηρετεί στο Α.Τ. Ψυχικού και τελεί από το περασμένο Αύγουστο σε κατάσταση αυτοδίκαιης αργίας, για τη συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση εισαγωγής και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα, κοκαΐνης.

Η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε τις τελευταίες ημέρες από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, σε συνεργασία με τη Δίωξη Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Συμμετείχαν οκτώ άτομα - πέντε Έλληνες και τρεις τρεις ξένοι υπήκοοι) - μεταξύ των οποίων και ο παραπάνω Αστυφύλακας.

Στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε ότι ο 41χρονος είχε ενεργό συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, καθώς μεταξύ άλλων, διευκόλυνε τη δράση των μελών της, ενημερώνοντας - παρέχοντας στοιχεία από υπηρεσιακά αρχεία.

Όπως προέκυψε, ο 41χρονος πριν τη σύλληψη του, κατά την εξέλιξη παράνομης συναλλαγής μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης, παρείχε σε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενημέρωση για υπηρεσιακό όχημα, που όπως προέκυψε συμμετείχε στην επιχείρηση σύλληψη στους.

Συγκεκριμένα, καθώς δεν είχε πρόσβαση σε υπηρεσιακά αρχεία -λόγω της αργίας-, ζήτησε και έλαβε από 27χρονο συνάδελφό του, που υπηρετεί επίσης στο Α.Τ. Ψυχικού και είχε σχετική πρόσβαση, ενημέρωση σχετικά με τα στοιχεία του υπηρεσιακού οχήματος.

Ο 41χρονος χθες στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και ακολούθως μαζί με τους υπολοίπους συλληφθέντες, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων προσήχθη χθες ο 27χρονος Αστυφύλακας, ο οποίος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παράλληλα στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας εξετάζεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η επιβολή ανάλογων κυρώσεων σε βάρος των δυο αστυνομικών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την εξάρθρωση του κυκλώματος από το Λιμενικό Σώμα διενεργήθηκαν νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, ένας γεμιστήρας με πέντε φυσίγγια καθώς και έξι οχήματα.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013, 13:44