Τη Δευτέρα το πρωί μια καταγγελία της προέδρου της ΕΙΝΑΠ, Ματίνας Παγώνη, σε κάποια πρωινή τηλεοπτική εκπομπή έγινε πρωτοσέλιδο. Η κ. Παγώνη μίλησε για «νύχτα του Αγ’ίου Βαρθολομαίου» στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» κατά την εφημερία της Κυριακής 7 Νοεμβρίου.

Τα ράντζα δεν έφταναν στα επείγοντα και το νοσοκομείο «Γεννηματάς» ζήτησε και έλαβε δανικά ράντζα από το γειτονικό «Σωτηρία». Τριτοκοσμικές συνθήκες αλλά και τριτοκοσμικές εικόνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη Δευτέρα το απόγευμα, ο φακός της «Ζούγκλας» βρέθηκε στα μέσα της εφημερίας του δημόσιου νοσοκομείου «Αττικόν».  Η «νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» ίσως να μην είναι πια ως εικόνα ικανή συνθήκη για να αναδείξει το μέγεθος των προβλημάτων. Ίσως εκφράσεις όπως «εμπόλεμη ζώνη» ή «σκηνές πολέμου» θα ήταν καταλληλότερες.

Ο φακός της «Ζούγκλας» βρέθηκε στα επείγοντα να καταμετρά ράντζα το ένα δίπλα στο άλλο με τους ασθενείς μισοσηκωμένους ή ανήμπορους να εκλιπαρούν και τους γιατρούς να τρέχουν πανικόβλητοι δεξιά και αριστερά για να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση.

Εικόνες πολέμου στο "Αττικόν" με τα ράντζα στοιβαγμένα το ένα δίπλα στο άλλο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αθήνα, σήμερα 8 Νοεμβρίου 2021, 21ος αιώνας, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μια χώρα, αυτό είναι το αστείο, που συγκαταλέγεται εκ των πραγμάτων στην πρώτη 40αδα των πλουσιοτέρων χωρών του κόσμου τουλάχιστον όσον αφορά το ΑΕΠ. Όμως τα πράγματα δεν μετριούνται μόνο με μερικές χιλιάδες ευρώ του ακαθάριστου εισοδήματος. Τα πράγματα μετριούνται με τον πόνο, την απόγνωση την απελπισία και με τις εικόνες που κατέγραψε ο φακός της «Ζούγκλας». Εικόνες τριτοκοσμικές για άλλη μια φορά που θυμίζουν σε κάθε Έλληνα φορολογούμενο πως το ΕΣΥ έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα του και μάλιστα σε εποχές πανδημίας. Πως η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να μειώσει τα λειτουργικά κόστη της δημόσιας υγείας, δεν προβαίνει σε προσλήψεις, τουλάχιστον αυτές που χρειάζονται πραγματικά, δεν επενδύει στο ΕΣΥ. Η κυβέρνηση αλλοιθωρίζει στον ιδιωτικό τομέα και αφήνει το μάτι του φακού να καταγράφει αυτές τις εικόνες ντροπής, είτε αυτό λέγεται νοσοκομείο «Αττικόν» είτε νοσοκομείο «Γεννηματάς» είτε αύριο, ποιος ξέρει, ένα άλλο νοσοκομείο στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα.

Οι εικόνες που αντικρίζετε τραβήχτηκαν νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, στην αρχή της εφημερίας. Με τρόμο αναλογιζόμαστε πώς θα έχει η κατάσταση τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

 

Σε κάθε τοίχο των επειγόντων του "Αττικόν" έχουν τοποθετηθεί ράντζα. Και αυτές είναι μόνο οι πρώτες ώρες της εφημερίας

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης