Στο στόχαστρο εμπρηστών μπήκε στις 02:47 τα ξημερώματα υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, που βρίσκεται στην πλατεία Κουλουπιδιανών, στο δήμο Ακρωτηρίου Χανίων.

Στο σημείο του συμβάντος βρέθηκαν 2 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 6 άτομα, τα οποία κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά στο ισόγειο της τράπεζας και να την κατασβέσουν στις 04:25.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δράστες έσπασαν την τζαμαρία της κεντρικής εισόδου, περιέλουσαν το εσωτερικό με εύφλεκτο υγρό και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά.

Μια κόκκινη κηλίδα που εντόπισαν οι πυροσβέστες μέσα στην τράπεζα εικάζουν ότι είναι αίμα, πιθανότατα από κάποιον από τους δράστες που τραυματίστηκε από τα θραύσματα της τζαμαρίας.

Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν ολοσχερώς ηλεκτρονικοί υπολογιστές, γραφεία, αλλά και η είσοδος του καταστήματος. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι ζημιές αγγίζουν τις 100.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έρευνες για το περιστατικό διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, που έχει στη διάθεσή της βίντεο από το εσωτερικό και το εξωτερικό κύκλωμα της τράπεζας, όπου πιθανότατα έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των δραστών.

(Πρώτη καταχώρηση: 17 Μαρτίου, 05:44)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης