Στόχος αγνώστων έγινε το απόγευμα της Κυριακής το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη, που βρίσκεται στα Χανιά, στην οδό Ηγουμένου Γαβριήλ 21.

Άγνωστοι πέταξαν στις 16:40, στην είσοδο του πολιτικού γραφείου γκαζάκια, τα οποία είχαν τυλίξει με στουπί προκαλώντας, ευτυχώς, μόνο υλικές ζημιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής, οι οποίοι έσβησαν τη φωτιά που εκδηλώθηκε, πριν αυτή πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Μπροστά από την είσοδο του γραφείου υπήρχε ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το όποιο υπέστη, επίσης, μικρές υλικές ζημιές.

Στο σημείο έσπευσαν και πυροτεχνουργοί της αστυνομίας προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία, συλλέγοντας τα υπολείμματα από τα γκαζάκια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε γραπτή του δήλωσή του ο κ. Βαλυράκης επισημαίνει:

«Η τρομοκρατική αυτή επίθεση είναι η έκτη που πραγματοποιείται εναντίον μου.

Προηγήθηκαν δύο εμπρησμοί αυτοκινήτων στην Αθήνα, ένας στα Χανιά και δύο εκρήξεις στο πολιτικό μου γραφείο, στην οδό Ομήρου.

Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτή την επιμονή στο πρόσωπό μου.

Έχει να κάνει με την έντονη αντιστασιακή μου δράση κατά της δικτατορίας;

Μήπως είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι για πολλά χρόνια οι μηχανισμοί της Νέας Δημοκρατίας με είχαν συκοφαντήσει με πλαστά έγγραφα ως δήθεν ενεχόμενο με την τρομοκρατία;

Αυτός ή αυτοί που προχωρούν σε τέτοιου είδους ενέργειες δηλώνουν πολιτική και ιδεολογική αντίθεση στη νέα κυβέρνηση και στην επανεκλογή μου ως βουλευτού.

Είναι ενέργειες που στρέφονται κατά της Δημοκρατίας και της ομαλής δημοκρατικής εξέλιξης της χώρας μας και δεν μπορούν να έχουν άλλο αποτέλεσμα από την ενίσχυση ης καταστολής.

Αυτός που απειλεί να κάψει τον Μίκη Θεοδωράκη, αυτός που προσπαθεί να κάψει τον Βαλυράκη δεν μπορεί νάναι τίποτα άλλο από φασίστας.

Ένας εγκληματίας κατά της δημοκρατίας.

Ό,τι και αν πιστεύει αυτός για τον εαυτό του στην πράξη πορεύεται το δρόμο του φασισμού», καταλήγει η δήλωση του κ. Βαλυράκη.

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη στο δικηγορικό γραφείο του Σήφη Βαλυράκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης