Σε ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη έκαστος καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας οι δυο Αφγανοί κατηγορούμενοι για τη στυγερή δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη στο κέντρο της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έγκλημα διαπράχθηκε στις 10 Μαΐου του 2010 επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου.

Η δίκη διεξήχθη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Οι δικαστές ανακοίνωσαν στους Harodi Han Mamad και Shirzad Neinatullah ποινές ισόβιας κάθειρξης και 23 έτη κάθειρξης. Συγκεκριμένα, 20 χρόνια για τη δολοφονία, 1 έτος και 1.000 ευρώ για οπλοφορία, 1 έτος και 1.000 για οπλοχρησία, 1 έτος και 1.000 ευρώ για οπλοκατοχή.

Το δικαστήριο τους έκρινε ενόχους ομόφωνα χωρίς κανένα ελαφρυντικό για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία, παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών ακόμη ένας κατηγορούμενος στην υπόθεση, ο οποίος ωστόσο φυγοδικεί, ενώ οι υπόλοιποι δύο τον «δείχνουν» ως το δολοφόνο.

Παρούσα στην εκφώνηση της απόφασης ήταν η σύζυγος του άτυχου 44χρονου, η οποία όταν έγινε το έγκλημα επρόκειτο να μεταφερθεί από το θύμα στο μαιευτήριο για να γεννήσει. Οι κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία και αφού είχαν πουλήσει τη βιντεοκάμερα που πήραν από το Μανώλη Καντάρη αντί 120 ευρώ.

Οι συγγενείς του 44χρονου επιτέθηκαν φραστικά στους κατηγορουμένους λίγο πριν οδηγηθούν στις φυλακές, μην μπορώντας να συγκρατήσουν την οργή τους, ενώ μερίδα συγκεντρωμένων προσπάθησαν να λιντσάρουν τους Harodi και Shirzad.

Δείτε το video:

Ο συνήγορος των κατηγορουμένων, Ηλίας Σιδέρης, δήλωσε πως δεν χρειάζεται να εμφανίζονται χωρίς κανείς να τους το ζητήσει «αυτόκλητοι υπερασπιστές του δικαίου» και να χειροδικούν τη στιγμή που οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν πλέον από τους φυσικούς τους δικαστές.


(Ο αδικοχαμένος Μ. Καντάρης)

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης