Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την αποκάλυψη της «Ζούγκλας» για την ταυτότητα της φερόμενης βιολογικής μητέρας της Μαρίας, μία υπόθεση που συγκλόνισε όλη την Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγες ώρες πέρασαν από το ρεπορτάζ και αστυνομικές Αρχές της Βουλγαρίας συνέλαβαν την Σάσα Ρούσεβα και τον σύζυγό της Ατανάς Ρούσεβ και τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Γκούρκοβο.


(Η αποκάλυψη των εγγράφων και της ταυτότητας της Σάσα Ρούσεβα που γέννησε στις 31/1/2009 στο γενικό νοσοκομείο της Λαμίας)

Οι φερόμενοι βιολογικοί γονείςΣτη διάρκεια της ανάκρισης της, η μητέρα της μικρής Μαρίας είπε, ότι σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ που είδε χθες, αναγνώρισε τους Ρομά από τα Φάρσαλα ως το ζευγάρι, στο οποίο η ίδια άφησε το μωρό της. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ο εισαγγελέας της πόλης Καζανλάκ διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση και άσκησε παράλληλα ποινική δίωξη σε βάρος της Ρούσεβα. Την είδηση επιβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Σβετλοζάρ Λάζαροφ, ο οποίος χαρακτήρισε την υπόθεση «παράδειγμα για την άριστη συνεργασία μεταξύ των αστυνομικών οργάνων της Ελλάδας και της Βουλγαρίας», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου.

Πιθανότατα αύριο αναμένονται τα αποτελέσματα του τεστ DNA από το οποία θα διαπιστωθεί αν η ΣάσαΟι δύο Ρομά που συνελήφθησαν Ρούσεβα είναι η βιολογική μητέρα της μικρής Μαρίας και δεν πρόκειται για μία διαβολική σύμπτωση και ξεκινήσει ένα νέο θρίλερ για υποθέσεις παράνομων υιοθεσιών αλλά και για το που βρίσκεται το παιδί της Βουλγάρας Ρομά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση μιας γυναίκας που ονομάζεται Ιβελίνα Ζέλεβα, σε βάρος της οποίας εκκρεμεί από το 2013 ένταλμα σύλληψης για απόπειρα παράνομης υιοθεσίας!

H Ζέλεβα, τον Ιανουάριο του 2013 γέννησε στο Ιπποκράτειο και λίγο μετά συνελήφθη για απόπειρα παράνομης υιοθεσίας. Το παιδί μεταφέρθηκε στο ίδρυμα Άγιος Στυλιανός. Η μητέρα οδηγήθηκε στο δικαστήριο, ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερη. Λίγους μήνες μετά, προέκυψε πως η ίδια είχε δώσει παρανόμως ένα από τα παιδιά της για υιοθεσία το 2009! Και τον Απρίλιο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εις βάρος της.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Αστυνομίας, με ημερομηνία 17 Ιανουαρίου 2013, η 29χρονη γυναίκα πήγε μαζί με τον σύντροφο της στη Θεσσαλονίκη, για να γεννήσει το μωρό της, το οποίο στη συνέχεια θα πούλαγε για 3.000 ευρώ. Είχε μάλιστα βοήθεια από μια 39χρονη συμπατριώτισσά της, η οποία θα μεσολαβούσε για να δωθεί το μωρό προς υιοθεσία σε ζευγάρι Ελλήνων. Ωστόσο το κύκλωμα έπεσε στα χέρια των Aρχών ενώ το παιδάκι μεταφέρθηκε στον Άγιο Στυλιανό.

«Το παιδί γεννήθηκε στην Ελλάδα»

Σε δηλώσεις της έξω από το αστυνομικό τμήμα η Σάσα Ρούσεβα τόνισε ότι «Η Μαρία μοιάζει να είναι το δικό μου παιδί. Θέλω να γίνουν εξετάσεις και αν είναι κόρη μου τη θέλω πίσω. Από χθες που είδα το παιδί στην τηλεόραση δεν μπορούσα να φάω τίποτα. Το παιδί το γέννησα στην Ελλάδα και το χάρισα εκεί γιατί δεν είχα χρήματα να το ταΐσω». 

Παρακολούθηστε τα όσα δήλωσε η Ρούσεβα (ελληνικοί υπότιτλοι)

Σύμφωνα, πάντως, με τον θείο της Μαρίας, τον αδερφό του πατέρα της (Ατανάς Ρούσεβ), η μικρή γεννήθηκε στην Ελλάδα την περίοδο που οι γονείς της εργάζονταν σε χωράφια με ελιές και πορτοκάλια. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το ζευγάρι την παράτησε στην Ελλάδα επειδή δεν μπορούσε να εξασφαλίσει τα απαραίτητα έγγραφα για τη μεταφορά της πίσω στη Βουλγαρία. Διαφορετική είναι, όμως, η εκδοχή που δίνει το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας που υποστηρίζει ότι η μητέρα του και ο πατέρας του πήραν λεφτά για να δώσουν τη μικρή Μαρία.

«Δικαιωθήκαμε, τώρα θέλουμε τη Μαρία πίσω»

Απόλυτα δικαιωμένοι και ευχαριστημένοι με τις εξελίξεις του εντοπισμού της βιολογικής μητέρας της Μαρίας, μετά τις αποκαλύψεις της zougla.gr, δηλώνουν οι Ρομά του καταυλισμού των Φαρσάλων. «Δικαιωθήκαμε απόλυτα με όλα όσα λέγαμε από την πρώτη στιγμή. Τα ΜΜΕ έλεγαν ψέμματα και μας κατηγορούσαν άδικα. Τώρα, περιμένουμε την αποφυλάκιση του Χρήστου Σαλή και της Ελευθερίας Δημοπούλου. Κυρίως όμως, θέλουμε τη Μαρία πίσω».

Ο Μαρίνος Παναγιωτόπουλος, ανιψιός της προφυλακισμένης Ελευθερίας Δημοπούλου, «ξεσπά»:

Διαβάστε όλο το χρονικό της αποκάλυψης από το zougla.gr

Η αποκάλυψη της «Ζούγκλας» στα ΜΜΕ του κόσμου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης