Ποινικές διώξεις για οκτώ αδικήματα άσκησε τη Δευτέρα η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου στους δύο διακινητές, έναν 37χρονο υπήκοο Τουρκίας και έναν 40χρονο ομοεθνή του, οι οποίοι ενεπλάκησαν στην πολύκροτη υπόθεση μεταναστών στη Σύμη και η οποία κόστισε τη ζωή σε έναν 17χρονο μετανάστη.

Ειδικότερα σε βάρος των διακινητών ασκήθηκαν διώξεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Για μεταφορά από κοινού και από κερδοσκοπία μεταναστών από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και επήλθε θάνατος.
2. Απόπειρα πρόκλησης ναυαγίου από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και ανθρώπους από κοινού.
3. Απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού κατά συρροή.
4. Απόπειρα έκρηξης από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος ανθρώπου
5. Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή
6. Παράνομη οπλοφορία
7. Παράνομη οπλοχρησία και
8. Παράνομη είσοδο στη χώρα

Από πυροβόλο όπλο και όχι από ασφυξία ή ηλεκτροπληξία, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, επήλθε ο θάνατος του 17χρονου μετανάστη που βρέθηκε νεκρός μέσα σε θαλαμηγό που μετέφερε μετανάστες ανοιχτά της Σύμης.

Πάντως, εντύπωση προκαλεί ότι τόσο το γραφείο Τύπου του Λιμενικού όσο και επιτελείς του λιμεναρχείου Σύμης, διαβεβαίωναν τους δημοσιογράφους, ότι ο θάνατος του 17χρονου, δεν προήλθε από σφαίρα και μάλιστα ήταν κατηγορηματικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης σχολιάστηκε και το γεγονός ότι τα “πυρά” των λιμενικών δέχθηκε ο Δήμαρχος Σύμης κ. Λ. Παπακαλοδούκας, ο οποίος υποστήριζε από την αρχή ότι ο θάνατος του 17χρονου προήλθε από σφαίρα.

Σημειώνεται δε ότι η πρώτη ιατρική πραγματογνωμοσύνη γύρω από το θάνατο του παιδιού, που δόθηκε στους λιμενικούς της Σύμης κάνει λόγο για θάνατο από ανακοπή!

Σε κάθε περίπτωση φως θα ρίξει το πόρισμα του ιατροδικαστή Ρόδου.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης