Ένα γιγάντιο κουλούρι θα «αγκαλιάσει» τον Λευκό Πύργο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014, 12:59
Ένα γιγάντιο κουλούρι θα «αγκαλιάσει» τον Λευκό Πύργο
Τον Λευκό Πύργο αναμένεται να «αγκαλιάσει» ένα γιγάντιο κουλούρι Θεσσαλονίκης, φτιαγμένο από 700 κιλά αλεύρι και άλλα τόσα κιλά σουσάμι. Το αρτοσκεύασμα θα έχει διάμετρο 150 μέτρα και αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο που έχει κατασκευαστεί ποτέ στον κόσμο.

Οι αρτοποιοί, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, θα προχωρήσουν την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην κατασκευή του γιγάντιου κουλουριού, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη, με αφορμή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας.

«Θα γίνει μια προεργασία από τους αρτοποιούς το Σάββατο, ενώ από τα ξημερώματα της Κυριακής θα αρχίσουμε να ψήνουμε τα κουλούρια. Στην ουσία θα γίνει κάτι σαν παζλ, αφού θα πρέπει να ενωθούν 250 κομμάτια και να σχηματίσουν το τεράστιο κουλούρι που θα περικυκλώσει το Λευκό Πύργο» εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Κεντρικής Μακεδονίας Έλσα Κουκουμέρια.

Οι αρτοποιοί της Θεσσαλονίκης θα εργαστούν για ώρες, ζυμώνοντας, ψήνοντας και στη συνέχεια ενώνοντας τα μικρότερα κομμάτια, δημιουργώντας έτσι ένα τεράστιο κουλούρι γύρω από το σύμβολο της πόλης.

Με δεδομένο ότι το κουλούρι αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο που έχει γίνει ποτέ στον κόσμο, οι αρμόδιοι ευελπιστούν η όλη προσπάθεια να καταγραφεί στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες.

Καθ' όλη τη διάρκεια του πρωινού της Κυριακής, οι αρτοποιοί θα μοιράζουν μικρότερα κουλούρια σε κατοίκους και επισκέπτες που θα βρεθούν στην παραλία, ενώ με τη λήξη της εκδήλωσης το κουλούρι - γίγας θα κοπεί και θα μοιραστεί σε κομμάτια, για όσους θέλουν να το δοκιμάσουν.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014, 12:59