Ένα παράδοξο φαινόμενο στην Ηλεία: Πελώρια καμπάνα στο βουνό!

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015, 12:52
Ένα παράδοξο φαινόμενο στην Ηλεία: Πελώρια καμπάνα στο βουνό!
Ένα παράδοξο, όσο και εντυπωσιακό φαινόμενο, είναι ορατό το τελευταίο χρονικό διάστημα μεταξύ Χελιδονίου και Πουρναρίου του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, το οποίο κυριολεκτικά έχει αφήσει άφωνους όσους το έχουν αντιληφθεί.

Πρόκειται για τη μορφή μιας πελώριας χωμάτινης καμπάνας που σχηματίζεται αργά-αργά σε βουνό της περιοχής...

Η φιγούρα της καμπάνας που σχηματίστηκε σαν υδατογραφία καθαρά στο κοίλωμα του βουνού τα τελευταία δύο χρόνια, έχει σχήμα ανάποδου κώνου μέσα στον οποίο βρίσκεται το «γλωσσίδι» και στην πραγματική της μορφή χρησιμεύει για σήμαντρο εκκλησίας!

Είναι τόσο πιστή η απεικόνιση της καμπάνας στο «καμβά» του βουνού, που μόνο κάποιος ...καλλιτέχνης θα μπορούσε να αποτυπώσει με ακρίβεια στο χώμα.

Μόνο που κάτι τέτοιο είναι αδύνατον αφού το συγκεκριμένο σημείο είναι αδιάβατο, ενώ θα χρειάζονταν τεράστιες ...σκαλωσιές για να φτάσει κάποιος στα υψηλότερα τμήματα του βουνού!

Άλλωστε οι κάτοικοι που καθημερινά πηγαίνουν στην περιοχή «Νεροτριβή» δεν είδαν κάποια κίνηση στο χώρο, αλλά αντίθετα οι –λιγοστοί- πιο παρατηρητικοί διαπίστωσαν το θαυμαστό αυτό «έργο» της φύσης (;) να σχηματίζεται σταδιακά και να εξελίσσεται σε πραγματικό έργο τέχνης.

Πηγή: protinews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015, 12:58