Ένα παιδί χάνεται από αμέλεια

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014, 16:20
Ένα παιδί χάνεται από αμέλεια
Δυστυχώς …ακόμη ένα παιδί - μια ζωή - μια ελπίδα χάνεται - από αμέλεια μας.

Δυστυχώς …ακόμα ένα λάθος και παραλήψεις έφεραν το …θάνατο.

Δυστυχώς …θα υπάρχουν πάντα πολιτικά κοράκια που ψάχνουν την στιγμή για να πετάξουν ανάμεσα μας αντί να κουρνιάζουν στη ταφόπλακα της ζωής μας.

Όταν οι μπασκέτες & τα τέρματα των γηπέδων σκοτώνουν ή αφήνουν ανάπηρα παιδιά, όταν τα τζάμια των σχολείων σφάζουν, όταν οι κούνιες & τα πάρκα αφαιρούν ζωές και χαμόγελα, όταν τα γυμναστήρια δεν σε γυμνάζουν αλλά σε βάζουν σε κίνδυνο, όταν οι δρόμοι εξοντώνουν τα παιδιά μας, όταν η καθημερινότητα γίνεται επικίνδυνη και αφανίζει τις ελπίδες μας, τότε να περιμένεις πως το μοιρολόι της χαροκαμένης μάνας και οι φωνές του πονεμένου πατέρα,

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, θα ακουστούν και …αύριο

… Όχι για να ξυπνήσουν τους αναίσχυντους πολιτικούς σκελετούς που ψάχνουν να εκμεταλλευτούν τον πόνο τους, ούτε για να ακούσουν τα ανάθεμα όλων μας για κάθε ανεύθυνο-υπεύθυνο υπάλληλο ή αιρετό, ούτε βέβαια για να ξυπνήσουν τα κάθε λογής πολιτικά κοράκια που αρέσκονται να κατασπαράζουν πολιτικά τις σάρκες κάθε αδικοχαμένου συνανθρώπου μας.

Θέλουν να ξυπνήσουν το θυμικό ολων μας . Να μας κάνουν να αισθανθούμε ντροπή για την αποποίηση των ευθυνών τους και της αδιαφορίας ΟΛΩΝ μας. Ναι !!! ΟΛΩΝ μας. Γιατί ίδια ή παρόμοια λάθη ή παραλήψεις του παρελθόντος δεν μας ωρίμασαν ως να μην υπήρχαν, απαιτώντας από μέρους μας την ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ της …ΖΩΗΣ μας.

Αν κάθε μέρα δεν θρηνούμε δεκάδες θύματα παιδιά ή μεγαλύτερους είναι θέμα τύχης, γιατί η προσοχή ΟΛΩΝ αρχίζει και τελειώνει στην προώθηση της προβολής των συμφερόντων της προσωπικής τους πολιτικής φιλοδοξίας υφαρπάζοντας ψηφουλάκια και εικονικές λυκοφιλίες από τον εκάστοτε αδαή πολίτη.

Σκύφτε, ΟΛΟΙ το κεφάλι ! και προασπίστε επιτέλους το δικαίωμα μας να ζούμε με ασφάλεια, με αξίες και αξιοπρέπεια, αλλιώς οι κάλπες και τα ψηφοδέλτια σας σήμερα ή αύριο, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα συνεχίζουν να είναι κενά - ψεύτικα και …ματωμένα.

Αλλάξτε!!! στη μνήμη του μικρού 13χρονου Βασίλη

Αλλάξτε!!! στη μνήμη ολων αυτών που χάθηκαν ή πόνεσαν από την αδιαφορία και τις πράξεις σας άμεσα ή έμμεσα.

Όλα τα εθελοντικά μέλη και οι φίλοι του ‘’ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ’’ συλλυπούνται τους χαροκαμένους γονείς του 13χρονου συντοπίτη μας και μαζί συλλυπούνται και όλους εκείνους τους γονείς που θρήνησαν και δυστυχώς θα θρηνήσουν τα παιδιά τους στο μέλλον, από την συνεχή αδιαφορία και την αμέλεια, κάποιων ανεύθυνο - υπεύθυνων υπαλλήλων και πολιτικών παραγοντίσκων (οι στατιστικές δυστυχώς το αποδεικνύουν).

Αυτό για μας ήταν και μια από τις αιτίες της δημιουργίας του ‘’ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ’’ γνωρίζοντας καλά πως η ασφάλεια μας είναι το μέγιστο αγαθό που πρέπει να παρέχεται, να απαιτείται και να ΠΡΟΑΣΠΙΖΕΤΑΙ από ολους μας, στην καθημερινότητα μας

Δυστυχώς οι 9 υπηρεσίες που εμπλέκονται για την λειτουργιά ενός λούνα παρκ και η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν έφτασαν για να μην χάσει τη ζωή του ένα ακόμη παιδάκι, αύριο ίσως το δικό μας. Οι 8 ή οι 10 υπηρεσίες που εμπλέκονται για την ασφάλεια της καθημερινότητας μας και περισσότερο των παιδιών μας στα σχολεία, στα δημόσια πάρκα, στο δρόμο αλλά και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις που συναλλάσσονται είναι αμφίβολο αν τους παρέχουν ασφάλεια αφού ουδέποτε ελέγχτηκαν και αξιολογηθήκαν ακόμη κι αν εχουν ή δεν εχουν άδεια (ποιος ξέρει ..πως? ).

Ο ‘’ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ’’ στις καταγεγραμμένες δράσεις του και στους εθελοντικούς του σκοπούς προσπαθεί από διετίας με ειδικούς επιστήμονες μηχανικούς να προτείνει , να εντοπίσει και να ενημερώσει, έχοντας κάνει δεκάδες παρεμβάσεις σε θέματα ασφάλειας. Κάποιες φορές φέρνοντας αποτελέσματα , κάποιες άλλες όμως έτυχαν χλευασμού και λοιδορήθηκαν από κάποιους που σήμερα κάνουν πως δακρύζουν στα κανάλια της δημοσιότητας, μήπως και…τσιμπήσουν την ψήφο σας από την αγανάκτηση σας.

Είναι αυτοί που τρέχουν κάθε φορά να …πιάσουν τον θάνατο ενός 13χρονου σαν λαχείο που κερδίζει, ως άλλοι … Θαπατέρο ( βλέπε – έγινε πρωθυπουργός με αφορμή τρομοκρατικής ενέργειας 5 μέρες πριν τις εκλογές).

ΝΤΡΟΠΗ τους !!!

Είναι όμως και αρκετοί εκείνοι που πρέπει να υπερθεματίσουμε που έσκυψαν εξ αρχής – σεμνά – με θλίψη το κεφάλι στον πόνο των χαροκαμένων γονιών αναλογιζόμενοι με ήθος ψυχής, το μερίδιο των ευθυνών τους , το πως θα αναγεννήσουν την ελπίδα όλων μας, το πως θα διορθώσουν τα κακώς κείμενα που απειλούν την ζωή μας.

Ευτυχώς ! Είναι και αυτοί ανάμεσα μας, ας τους …ανιχνεύσουμε. Καλό σου ταξίδι μικρέ μας φίλε Βασίλη

Ίσως να μην το γνωρίζεις αλλά η ζωντανή σου μνήμη - τουλάχιστον σε μας - θα γίνει οδηγός για ένα καλλίτερο αύριο, ποιο ασφαλή, ποιο ανθρώπινο...

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014, 16:24