Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Μεταφορών, το κόστος μεταφοράς ανά μαθητή στη Ζάκυνθο ξεπερνάει κατά 200 ευρώ το αντίστοιχο που προβλέπει ο νόμος. Συγκεκριμένα, ένας μαθητής χρειάζεται για τις ετήσιες μεταφορές του 700 ευρώ την ίδια στιγμή που ο νόμος τονίζει ότι αυτό το κόστος δεν πρέπει να ξεπερνά τα 500 ευρώ.

Παράλληλα, υπάρχει ήδη ένα χρέος ύψους 700.000€ για μαθητικά δρομολόγια αλλά και χρεώσεις από μεριάς ΚΤΕΛ το οποίο δεν έχει εξοφληθεί, δημιουργώντας ακόμα περισσότερα προβλήματα στην παρούσα δημοτική αρχή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί πως η δαπάνη για τη μεταφορά των μαθητών έχει περάσει λόγω “Καλλικράτη” προσωρινά στις αιρετές περιφέρειες και από 1 Ιουλίου 2011οριστικά στους νέους δήμους.

Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ του νησιού και θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηλίας Μαλλιάς, έχει κάνει προσπάθειες να κρατηθούν οι τιμές στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος τηρώντας παράλληλα όλους τους προβλεπόμενους κανόνες ασφαλείας με την παράλληλη παροχή ποιοτικών υπηρεσιών. Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι προσπάθειες δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα.

Η ίδια κατάσταση πάντως, όσον αφορά στο κόστος μεταφοράς κάθε μαθητή, εμφανίζεται στους περισσότερους νομούς της Ελλάδας, με μόνο τους νομούς Πρεβέζης, Λευκάδας, Ημαθίας και Δωδεκανήσου να εναρμονίζονται με τον νόμο, σύμφωνα πάλι με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Μεταφορών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ 500-1.000 ευρώ κυμαίνεται το κόστος στους νομούς Λακωνίας, Ηλείας, Κορίνθου, Αττικής (πλην Αθηνών), Φωκίδας, Τρικάλων, Λάρισας, Πιερίας, Καστοριάς, Πέλλης, Θεσσαλονίκης, Σερρών, Ξάνθης, Ροδόπης, Χίου, Λασιθίου, Ηρακλείου, Χανίων, Ζακύνθου και Κέρκυρας.

Από 1.000-1.500 στους νομούς Αργολίδας, Αχαϊας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Μαγνησίας, Καρδίτσας, Άρτας, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Φλωρίνης, Χαλκιδικής, Δρας, Έβρου, Λέσοβυ, Κυκλάδων, Κεφαλληνίας και Πειραιώς.

Στα 1.500-2.000 ευρώ διαμορφώνεται το ποσό στους νομούς Μεσσηνίας, Αιτωλοακαρνανίας, Εύβοιας, Κιλκίς και Ρεθύμνου ενώ στα 2.000-2.500 ευρώ στην Αθήνα και στους νομούς Αρκαδίας, Ευρυτανίας, Θεσπρωτίας και Σάμου.

ΠΗΓΗ: imerazante.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης