Σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο, το καρναβάλι του Ρεθύμνου θα σημάνει αύριο την έναρξή του, προσφέροντας στον κόσμο μία ανάσα ξεγνοιασιάς και ευτυχίας.

Προπομποί του καρναβαλιού, για τέσσερις ημέρες, θα βρεθούν σε όλα τα χωριά του Ρεθύμνου, ώστε να μεταφέρουν το μήνυμα συμμετοχής και γιορτής μέσα στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την καρναβαλική περίοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επηρεασμένοι από την επικαιρότητα, που δείχνει το σκληρό της πρόσωπο στους πολίτες, οι πλέον των 15.000 καρναβαλιστών που μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή, επικαλούνται τη φαντασία αλλά και την αισιοδοξία τους, ώστε οι 42 ομάδες και τα 30 άρματα που θα παρουσιαστούν, να αποδείξουν πως μέσα από την κοινή δράση, πολλά είναι εφικτά και πολλά μπορούν να ξεπεραστούν. Αξίζει να σημειωθεί πως άρματα και στολές, όλα κατασκευάζονται στο Ρέθυμνο.

«Οι Έλληνες, παρά τους Κύκλωπες και τις Σειρήνες, την Κίρκη, την Σκύλλα και την Χάρυβδη, τους Μνηστήρες, που επιβουλεύονται και διεκδικούν την ομορφιά και τον πλούτο της χώρας μας, θα βγουν από αυτή την Οδύσσεια νικητές και θα φτάσουν στη δική τους Ιθάκη. Ο “θρίαμβος” με τον οποίο κλείνει η θεματική του φετινού καρναβαλιού, είναι το δικό μας αισιόδοξο μήνυμα για τον επίλογο τούτης της περιπέτειας στην οποία πρωταγωνιστούμε όλοι οι Έλληνες», τόνισαν οι διοργανωτές συντονιστές του καρναβαλιού κατά την παρουσίαση του προγράμματος της καρναβαλικής περιόδου.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης