Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνδρες των αστυνομικών Αρχών όταν ανακάλυψαν ότι δράστες 12 κλοπών και διαρρήξεων, που σημειώθηκαν της τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Ξάνθης, ήταν ανήλικοι, ηλικίας από 8 έως 15 ετών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για πέντε άτομα, 15, 12, 11, 10 και 8 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, όταν πιάστηκαν στα «πράσα», τη στιγμή που προσπαθούσαν να κλέψουν ένα ποδήλατο από υπόγειο πολυκατοικίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι ανήλικοι κατά το χρονικό διάστημα από 6 έως 10 Νοεμβρίου, διέρρηξαν εννέα καταστήματα και προχώρησαν σε τρεις κλοπές από υπόγεια και αποθήκη πολυκατοικιών.

Κατά τη διάρκεια της δράσης τους, αφαίρεσαν συνολικά:

– το χρηματικό ποσό των 722 ευρώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– 2 ποδήλατα

– 3 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές

– 4 ηλεκτρικές συσκευές

– 2 κινητά τηλέφωνα

– 1 φακό

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε μέρος από τα κλοπιμαία και συγκεκριμένα, 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 2 κινητά τηλέφωνα, ο φακός, 1 ηλεκτρική συσκευή και μέρος από το χρηματικό ποσό, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 1 ηλεκτρική συσκευή, 1 ρολόι, 1 ζευγάρι γυαλιά ηλίου, 1 φακός, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται, καθώς επίσης και τέσσερα διαρρηκτικά εργαλεία.   

Σημειώνεται ότι ο 15χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για το ίδιο αδίκημα. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το τοπικό Τμήμα Ασφάλειας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης