Ακόμη ένας κατηγορούμενος που απολογήθηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας αρνήθηκε ότι έχει σχέση με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Απολογούμενος, ο 47χρονος Λέων Τσαλίκης δήλωσε πλήρη άγνοια για όσα έγιναν, υποστηρίζοντας πως αν και ήταν στο «Κοραλλι» νωρίτερα δεν κατάλαβε πως υπήρξε διαπληκτισμός με την παρέα του Φύσσα και ούτε ζήτησε να μάθει τι έγινε εκείνο το βράδυ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είχα  πάει μόνο δυο φορές για να πάρω τρόφιμα γιατί είχα οικονομικές δυσκολίες» είπε ενώ ερωτώμενος για τη φωτογραφία στην οποία φαίνεται να χαιρετά ναζιστικά απάντησε :

«Είναι η δεύτερη φορά που είχα πάει στα γραφεία της Τοπικής. Στο τέλος είπαν να βγάλουν μια φωτογραφία. Εγω δεν χαιρετώ φασιστικά. Ειχα υψώσει τη γροθιά μου». 

Ο κατηγορούμενος ο οποίος το βράδυ της δολοφονίας του άτυχου μουσικού βρισκόταν στην καφετέρια «Κοράλλι» και έβλεπε  ποδόσφαιρο με τον συγκατηγορούμενο του Γιάννη Άγγο ισχυρίστηκε  ότι δεν αντιλήφθηκε φασαρία στην καφετέρια καθώς έφτασε με καθυστέρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε, ο Άγγος του μετέφερε πως τον κοίταγε επίμονα η παρέα που καθόταν πίσω του η οποία έκανε σχόλια σε βάρος του με αφορμή την μπλούζα της Χρυσής Αυγής που φορούσε ανάποδα. «Δεν έδωσα σημασία. Όσο ήμουν εκεί δεν μας ενόχλησε κανεις… Δεν έγινε κανένας διαπληκτισμός» τόνισε.

Ο Λ. Τσαλικης είπε  πως έφυγε από την καφετέρια πριν τελειώσει ο αγώνας και γύρισε  στο σπίτι του, όπου έμαθε από το συγκατηγορούμενό του πως στην Τσαλδάρη έγινε μεγάλη φασαρία «μάλλον για το ποδόσφαιρο».

Από την ώρα που αποχώρησε από την καφετέρια μέχρι και λίγο μετά τη μια, ο κατηγορούμενος ανέφερε πως επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον φίλο του που ήταν νωρίτερα  στην καφετέρια αλλά και έναν ακόμη συγκατηγορούμενο του με τον οποίο μεταξύ άλλων άσχετων θεμάτων «μάλλον συζήτησαν και για τα καναρίνια τους».

«Είναι χόμπι ασχολούμαι 15 χρόνια με τα καναρίνια» ανέφερε χαρακτηριστικά . 

Ο Λ. Τσαλικης ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα και ότι έμαθε λεπτομέρειες για τη δολοφονία του από την τηλεόραση . «Την επόμενη έμαθα ότι έγινε η δολοφονία του συγκεκριμένου παλικαριού. Όταν γύρισα από τη δουλειά η γυναίκα μου , μου έδειξε τις  φωτογραφίες της Χρυσής Αυγής στην τηλεόραση».

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν ζήτησε και δεν ήθελε να μάθει πληροφορίες. «Δεν επικοινώνησα με κανέναν τα έλεγαν όλα οι ειδήσεις. Δεν ήξερα τι να πιστέψω εκείνη την ημέρα ήμουν και εγώ χαμένος , σοκαρισμένος γιατί έγινε μια δολοφονία στη γειτονία μου».

Πρόεδρος: Δεν νιώσατε την ανάγκη να μάθετε περισσότερα ; 

Κατηγορούμενος : Μετά από δυο – τρεις μέρες είδα τον φίλο μου που ήμασταν μαζί στην καφετέρια και τον ρώτησα και μου είπε «ότι ξέρεις δεν ξέρω παραπάνω» και εγώ του απάντησα «δεν θέλω να μου πεις τίποτα». Δεν ήθελα να δώσω σημασία στην κουβέντα… Δεν ήθελα να μιλήσω με κανέναν, τους έβαλα όλους σε  απόσταση. 

Πρόεδρος: Γιατί;

Κατηγορούμενος: Επειδή ανήκαν στη Χρυσή Αυγή και με ενοχλούσαν όσα έλεγαν γιατί έπαιρνε η μπάλα και εμένα, γιατί ανέφεραν πως ήμουν και εγώ στην καφετέρια. 

Ωστόσο, όταν στη συνέχεια κλήθηκε να εξηγήσει μήνυμα που φέρεται να έστειλε σε συγκατηγορούμενό του στο οποίο ανέφερε : «Παρακολουθούν τα τηλέφωνα . Προσοχή» είπε πως δεν το θυμάται. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης