Ένας χρόνος αναμονή για μια απλή εγχείριση σε νοσοκομείο του ΕΣΥ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013, 14:03
Ένας χρόνος αναμονή για μια απλή εγχείριση σε νοσοκομείο του ΕΣΥ
Από έξι μήνες έως ένα χρόνο θα πρέπει να περιμένουν οι πολίτες που θέλουν να υποβληθούν σε μία απλή εγχείριση σε νοσοκομείο του ΕΣΥ ενώ ήδη από τώρα κλείνουν για ραντεβού για το 2014, λόγω των ελλείψεων προσωπικού και υλικών, επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), Χρήστος Παπαστεργίου.

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η διαφθορά στα νοσοκομεία συνεχίζεται.

«Ζητούμε να ανοίξουν οι λογαριασμοί των διοικητών των νοσοκομείων, των διευθυντών κλινικών και των υπαλλήλων που εμπλέκονται με τις προμήθειες» πρόσθεσε ο κ. Παπαστεργίου ο οποίος μετείχε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του νοσοκομείου "Παναγία", που πραγματοποιήθηκε μπροστά στα γραφεία της 4ης ΥΠΕ στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας των γιατρών.

Ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ κατήγγειλε ότι στη Ανατολική Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει παιδίατρος του ΕΣΥ και ότι υπάρχουν μαιευτικές κλινικές χωρίς μαιευτήρα και χειρουργεία χωρίς αναισθησιολόγους. «Αν διακομιστεί κάποιος με έμφραγμα στο νοσοκομείο “Παναγία” δεν υπάρχει εργαστήριο για να γίνουν οι απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις. Θα πρέπει ο ασθενής να μεταφερθεί στο νοσοκομείο “Άγιος Παύλος” με ασθενοφόρο, αν υπάρχει ασθενοφόρο και αν έχει οδηγό. Το Ιπποκράτειο δεν έχει στεφανιογράφο, το ΑΧΕΠΑ δεν έχει μαγνητικό τομογράφο, τρεις κλινικές του “Παναγία” θα μεταφερθούν σε χώρους του “Αγιος Παύλος” που είναι επικαλυμμένοι με αμίαντο. Η συγχώνευση των κλινικών γίνεται κυριολεκτικά στο “πόδι” χωρίς να υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες», συνέχισε ο κ Παπαστεργίου.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013, 14:10