Σε απομόνωση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίο, 66χρονος Έλληνας που διαγνώσθηκε με κορωνοϊό και αποτελεί το ένατο κρούσμα στη χώρα μας.

Ο 66χρονος, νοσηλεύεται με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού σε ειδικό θάλαμο απομόνωσης. Οι γιατροί κρίνουν, προς το παρόν, ότι δεν πρέπει να διασωληνωθεί, ώστε να υποστηριχθεί η αναπνευστική του λειτουργία, αλλά παρακολουθούν την πορεία της υγείας του και προσπαθούν να ελέγξουν την πνευμονία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ανεξάρτητες πηγές σημειώνουν πως στο νοσοκομείο του Ρίο, σπεύδει ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γ. Παναγιωτόπουλος, για ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του ασθενούς.

Νεώτερες αποφάσεις θα ληφθούν από τους θεράποντες ιατρούς αργότερα, ανάλογα με την εξέλιξη της υγείας του. Ο 66χρονος, παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπο Γώγο, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Ο ασθενής βρισκόταν σε εκδρομή στο εξωτερικό και εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα του κοροναϊού την Κυριακή. Αρχικά προσήλθε στο νοσοκομεία Αμαλιάδας απ’ όπου και παραπέμφθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών, όπου και παρέμεινε για νοσηλεία από το απόγευμα της Δευτέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο του ελέγχου για το κοροναϊό εντοπίστηκε θετικός, απομονώθηκε και παρακολουθείται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έχουν κληθεί να εξεταστούν αρκετοί από τους συνταξιδιώτες του, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν κολλήσει και αυτοί από τον κοροναϊό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης