Σε απόγνωση βρίσκονται συγγενείς και φίλοι του 90χρονου Ελευθέριου Παπαπασχάλη, που νοσηλεύεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ο άτυχος ηλικιωμένος, μετά από έντονο πόνο που αισθάνθηκε, διεκομίσθη στο νοσοκομείο, όπου η υγεία του επιδεινώθηκε και η κατάστασή του κρίθηκε ως σοβαρή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τονίζει στη zougla.gr ο γιος του 90χρονου, Αλέκος Παπαπασχάλης: «Εδώ και μέρες αναζητούμε μια θέση στην εντατική ενός δημόσιου νοσοκομείου, καθώς αδυνατούμε να αντεπεξέλθουμε οικονομικά στις απαιτήσεις του Διαβαλκανικού Κέντρου. Δεν μπορούμε να πληρώνουμε άλλο τα 700 ευρώ που ζητούνται ημερησίως. Όποια προσπάθεια κι αν έχουμε κάνει έχει πέσει στο κενό, καθώς δεν μας δέχεται κανένα νοσοκομείο, τη στιγμή που οι φορείς του Διαβαλκανικού δηλώνουν ανίκανοι να μας βοηθήσουν στο έργο της ανεύρεσης κλίνης! Δεν είναι δυνατόν να μην μπορούμε να μεταφερθούμε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο και να πληρώνουμε καθημερινά. Έχουμε φτάσει στα πρόθυρα οικονομικής εξαθλίωσης για ένα σύστημα που νοσεί».

Η περίπτωση προκάλεσε την επέμβαση του ΕΚΕΠΙ, το οποίο δεν μπόρεσε να εντοπίσει κλίνη εντατικής παρά μόνο σε απομακρυσμένη περιοχή, όπου αδυνατούν να μεταφερθούν οι συγγενείς του ηλικιωμένου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης