Το ποσό των 57.313,31 ευρώ καλείται να πληρώσει για ΕΝΦΙΑ το “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΜΚΟ, Κώστας Γιαννόπουλος, το εκκαθαριστικό σημείωμα εστάλη σήμερα “παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις που είχαμε από το γραφείο του υπουργού Οικονομικών ότι θα γίνει προσπάθεια να ρυθμιστεί νομοθετικά η απαλλαγή από φόρους για τις οργανώσεις που προσφέρουν ουσιαστικό έργο”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Γιαννόπουλος διευκρινίζει ότι το “Χαμόγελο του Παιδιού” δεν λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση. Την ίδια ώρα, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, η οργάνωση, από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, έχει υποστηρίξει περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά και τις οικογένειές τους στην Ελλάδα, παρέχει υπηρεσίες και υλοποιεί δράσεις που στηρίζουν τις κρατικές δομές και τους θεσμούς και έχει συνάψει σύμφωνα συνεργασίας με υπουργεία, περιφέρειες, δήμους και άλλους φορείς.

“Είναι άδικο να πληρώνουμε φόρους, τη στιγμή που κάθε ένα ευρώ φορολογίας θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για να σωθούν παιδιά”, τονίζει ο κ. Γιαννόπουλος και ζητάει συνάντηση με τον πρωθυπουργό “προκειμένου να του δείξουμε το έργο μας”. Υπενθυμίζεται ότι ο περυσινός ΕΝΦΙΑ για τα σπίτια του “Χαμόγελου του Παιδιού” ανήλθε σε 43.240 ευρώ, ποσό που τελικά καλύφθηκε από ιδιωτική χορηγία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης