Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ, με σκοπό τη διαπραγμάτευση των αμοιβών και των όρων των νέων συμβάσεων του οργανισμού με το σύνολο των συμβεβλημένων κλινικών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών, ζητεί με ανακοίνωσή της η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, απαιτείται άμεσα η σύγκληση της εν λόγω επιτροπής, καθώς οι συμβάσεις των 5.000 συμβεβλημένων με τον Οργανισμό ιατρών λήγουν στο τέλος Μαρτίου και ελλοχεύει ο κίνδυνος να βρεθούν χωρίς ιατρική κάλυψη οι ασφαλισμένοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ένωση Ιατρών επισημαίνει μάλιστα ότι κάτι τέτοιο, ιδιαίτερα αυτήν τη στιγμή που το δίκτυο των συμβεβλημένων ιατρών είναι η μοναδική δομή παροχής ιατρικών υπηρεσιών σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Επιπλέον, τονίζει ότι πρέπει να συζητηθούν και οι σοβαρές δυσλειτουργίες που έχει δημιουργήσει η θέσπιση του πλαφόν στη συνταγογράφηση.

Παρατίθεται η ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών:

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, ως μοναδική Επαγγελματική Ένωση που εκπροσωπεί το σύνολο των συμβεβλημένων κλινικών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών πανελλαδικά, κρούει των κώδωνα του κινδύνου προς τον ΕΟΠΥΥ, καθώς οι συμβάσεις των ιατρών λήγουν τέλος Μαρτίου με κίνδυνο να βρεθούν χωρίς ιατρική κάλυψη τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων! Κάτι τέτοιο, ιδιαίτερα αυτήν τη στιγμή που το δίκτυο των συμβεβλημένων ιατρών είναι η μοναδική δομή παροχής ιατρικών υπηρεσιών σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατόπιν αυτού ζητάμε ΑΜΕΣΗ συνάντηση με τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να συζητήσουμε:

1) τη σύγκληση της επιτροπής διαπραγμάτευσης
2) τα θέματα των πολύμηνων καθυστερήσεων των αμοιβών μας
3) τις σοβαρές δυσλειτουργίες που έχει δημιουργήσει η θέσπιση του πλαφόν στη συνταγογράφηση
4) το πιεστικό θέμα των εκκαθαρίσεων των αμοιβών από τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες.

Καλούμε τον ΕΟΠΥΥ να συγκαλέσει άμεσα την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης μεταξύ ΕΟΠΥΥ και Ένωσης ιατρών ΕΟΠΥΥ με σκοπό τη διαπραγμάτευση των αμοιβών και των όρων των νέων συμβάσεων του οργανισμού με το σύνολο των συμβεβλημένων κλινικών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών.

Η Ένωση ιατρών ΕΟΠΥΥ ως η ΜΟΝΑΔΙΚΗ πανελλαδική επαγγελματική ένωση συμβεβλημένων ιατρών εγγυάται τη ΔΩΡΕΑΝ, ποιοτική και αποτελεσματική ιατρική κάλυψη του πληθυσμού, δεν μπορεί όμως να συνεχίσει να ανέχεται, έναν μήνα πριν από τη λήξη των συμβάσεών μας, τη μη σύγκληση της προβλεπόμενης από τον νόμο επιτροπής διαπραγμάτευσης!

Άμεσες ενέργειες από πλευράς του οργανισμού είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ απαραίτητες καθώς τυχόν κινητοποιήσεις από πλευράς των 5.000 συμβεβλημένων ιατρών, την περίοδο που είναι σε αναστολή λειτουργίας οι σταθερές δομές του ΕΟΠΥΥ, θα οδηγούσαν σε μεγάλη ταλαιπωρία τους ασθενείς πανελλαδικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης