Καλά οργανωμένη απάτη φαίνεται να είχαν στήσει σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου έξι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ενοικίασης αυτοκινήτων, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη Χερσόνησο Κρήτης με περισσότερα από 60 αυτοκίνητα, τα οποία έφεραν πλαστές πινακίδες και διετίθεντο σε ανυποψίαστους τουρίστες. 

Οι συγκεκριμένοι εκπρόσωποι των εταιριών αυτοκινήτων αφαιρούσαν τις κρατικές πινακίδες από τα ΙΧΕ αυτοκίνητα της ιδιοκτησίας τους, και μαζί με τις άδειες κυκλοφορίας τους τις κατέθεταν στις αρμόδιες ΔΟΥ, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι αυτά δεν θα κυκλοφορούν στο εξής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, όμως, κατήρτιζαν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας με αριθμούς των πινακίδων που είχαν ήδη παραδώσει και τα έθεταν σε κυκλοφορία, ενοικιάζοντάς τα κυρίως σε αλλοδαπούς τουρίστες που παραθέριζαν στην περιοχή.

Με τον τρόπο αυτό απέφευγαν την καταβολή των προβλεπόμενων τελών κυκλοφορίας, όπως επίσης και των ασφαλίστρων.

Αστυνομία και Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) χειρίζονται την υπόθεση, ενώ έχουν ήδη συλληφθεί τρεις εκπρόσωποι των εταιρειών, νεαρής ηλικίας, αλλά και τρία ακόμη άτομα που εργαζόταν ως υπεύθυνοι στα γραφεία τους, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της απάτης από κοινού και κατ’ επάγγελμα, της πλαστογραφίας και της παράβασης του Κ.Ο.Κ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης