Ενημέρωση για την κατάσταση στη Χαλκιδική παρείχε στις 07.35 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή που επλήγη χθες από τη σφοδρή κακοκαιρία, με αποτέλεσμα έξι άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

«Με αυταπάρνηση οι υπηρεσίες εργάστηκαν από την πρώτη στιγμή που ειδοποιηθήκαμε για την έλευση των ακραίων καιρικών φαινομένων. 150 άτομα, 55 οχήματα της Πυροσβεστικής ήταν έξω, όπως και 40 μηχανήματα της Περιφέρειας και 100 άνθρωποι» είπε ο υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η δουλειά που έκαναν οι υπηρεσίες ήταν τόσο μεγάλη, που περιόρισαν στο ελάχιστο δυνατό τις ζημιές. Να πω ότι δεν υπήρξαν πλημμύρες, υπήρξαν πτώσεις δέντρων. Εάν υπάρχει έστω και υπόνοια αγνοουμένου, οι πολίτες πρέπει να τηλεφωνούν στο 100 ή στο 112 της Πολιτικής Προστασίας για να δίνουν οποιαδήποτε πληροφορία» πρόσθεσε.

Σχετικά με το ζήτημα της ηλεκτροδότησης ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε πως: «Έπεσε ένας πυλώνας της ΔΕΗ υψηλής τάσης, γεγονός που προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα ηλεκτροδότησης στο πρώτο πόδι και μικρότερο στο δεύτερο. Ο ΔΕΔΔΗΕ είναι εδώ, αλλά έρχεται και με δεκάδες υπαλλήλους, για να ολοκληρώσει την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης».

Όπως είπε ο υπουργός, θα γίνει καταγραφή των ζημιών στις ιδιωτικές περιουσίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης