Την ανάγκη να σταματήσει η Δικαιοσύνη να βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης και να μη χρησιμοποιείται ως μέσο εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων υπογραμμίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στο ψήφισμα που εξέδωσε κατά την ετήσια γενική της συνέλευση.

Η μεγαλύτερη συνδικαλιστική Ένωση των δικαστικών λειτουργών της χώρας τονίζει πως η χρησιμοποίηση της Δικαιοσύνης εδώ και δεκαετίες με αυτόν τον τρόπο ούτε «εξάλειψε τη διαφθορά ούτε την πολιτική ηρεμία επέφερε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα στο ψήφισμά της, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει:

Οι Δικαστές και Εισαγγελείς – μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών:

• Διατυπώσαμε μετά από συζήτηση και ψηφοφορία τις θέσεις μας επί των προταθέντων από τα πολιτικά κόμματα συνταγματικών αλλαγών στα άρθρα που αφορούν τη Δικαστική Εξουσία. Ζητούμε να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις μας κατά τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Απαιτούμε την αύξηση των κρατικών κονδυλίων για τη Δικαιοσύνη καθώς και την αύξηση των οργανικών θέσεων των δικαστικών λειτουργών προκειμένου να υλοποιηθεί το αίτημα αποτελεσματική και γρήγορη δικαιοσύνη.

• Η ασφάλεια των δικαστικών κτηρίων, των εργαζομένων και των πολιτών που καθημερινά βρίσκονται σ’ αυτά αποτελεί βασική κρατική υποχρέωση. Εξίσου σημαντική για την εύρυθμη λειτουργία των δικαστηρίων είναι η κρατική μέριμνα για άμεση αποκατάσταση ζημιών σε κτηριακές υποδομές μετά από βομβιστικές επιθέσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης