Aποσβολωμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη την ανατροπή στην υπόθεση του Κώστα Πολύζου, που φέρεται να δολοφονήθηκε από τη μητέρα του Δέσποινα Κουτσέγκου και τον πατριό του Χρήστο Ντίο στη Σιάτιστα Κοζάνης. Αμφότεροι συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής στην Ελευσίνα και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, αρνούμενοι τις κατηγορίες που τους βαραίνουν και ρίχνοντας την ευθύνη στον φίλο του δολοφονηθέντος.

Το έγκλημα που διεπράχθη πριν από πέντε χρόνια έχει προκαλέσει σοκ στην ελληνική κοινωνία εξαιτίας της ασύλληπτης αγριότητας να δολοφονεί μια μάνα το παιδί της και μάλιστα για χρήματα (καρπώθηκε -με πλαστογραφία- χρήματα δανείων, ύψους 250.000 ευρώ). Η ίδια που επί πέντε χρόνια θρηνούσε τον γιο της και εμφανιζόταν δυστυχισμένη, αν και έκρυβε το μεγάλο μυστικό…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H oικογένεια του θύματος

Το σπίτι του Κωστή Πολύζου

Συγκλονισμένοι παραμένουν και οι κάτοικοι της Σιάτιστας, οι οποίοι δεν θέλουν ακόμα να πιστέψουν ό,τι συνέβη. Τα συναισθήματά τους, ανάμεικτα: από τη μια η ικανοποίησή τους για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και από την άλλη η αποστροφή…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H 'μάνα' είχε κατακλύσει τα social media παρόμοια μηνύματα 'πενθώντας' τον γιό τηςΌλοι κάνουν λόγο για μια ήσυχη οικογένεια, χωρίς ιδιαίτερα κοινωνική ζωή, η οποία «ούτε που ακουγόταν», καθώς δεν απασχόλησαν ποτέ την κοινή γνώμη με φασαρίες και εντάσεις.

Αυτό  που επίσης προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, σύμφωνα πάντα με όσα δήλωσαν οι κάτοικοι στο KOZANILIFE.GR, είναι το γεγονός ότι τον Κωστή δεν τον άφηναν μόνο του, ακόμα και για καφέ έβγαινε με τη μητέρα του και τον πατριό του.

«Ντρέπομαι που την είχα γειτόνισσα, ντρέπομαι που την είχα και φίλη μου. Πώς μπόρεσε και το έκανε, πώς έζησε 5 χρόνια, μ’ αυτό το βάρος στην ψυχή της; Να τη βάλουν μέσα και να μην τη βγάλουν ποτέ ξανά. Ο Κωστής ήταν ένα παιδί γεμάτο ζωντάνια όσο ζούσε με τον πατέρα του, ήταν πολύ χαρούμενο και από τότε που πήρε αυτόν, τον δεύτερο τον άντρα της, από τότε άλλαξε τελείως ο Κωστής, αλλά και η μάνα του άλλαξε… ο έρωτας, το χρήμα… τι να πω…» λέει κάτοικος της περιοχής.

Το συγγενικό περιβάλλον της μητέρας του Κωστή Πολύζου δεν ήθελε να μιλήσει στην κάμερα, όμως ζήτησαν «να καταδικαστούν με την εσχάτη των ποινών, αν το κάνανε, οι γονείς του».

«Δεν είμαι ικανοποιημένος, ικανοποιημένος θα ήμουν αν επέστρεφε ο Κωστής. Η δικαίωση είναι για την ψυχή του και όχι για μας, να ηρεμήσει η ψυχή του. Αν αυτοί δεν τον αγαπούσαν, υπάρχει πολύς κόσμος που τον αγαπούσε εδώ» μας είπε ο φίλος του Σπύρος Καλαμπούκας, ο οποίος από την αρχή της εξαφάνισης του Κωστή ήταν αυτός που βοηθούσε στις έρευνες. «Η μητέρα του Κωστή μού τηλεφώνησε για να με ρωτήσει αν ανέφερα στην Ασφάλεια ότι μου τηλεφώνησε προκειμένου να φανεί η ανησυχία της» λέει ο φίλος του άτυχου Κωστή.

Δείτε τι δήλωσε στο KOZANILIFE.GR ο φίλος του Κωστή Πολύζου Σπύρος Καλαμπούκας:

Όλα όσα έγιναν τη μοιραία νύχτα του Φλεβάρη

Ο Κωστής, 23 μόλις χρόνων, χάθηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011 από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης. Εκείνη τη νύχτα έβρεχε καταρρακτωδώς. Γύρω στις 11.30 βγήκε από το σπίτι του παιδικού του φίλου Σπύρου, που βρίσκεται απέναντι από το δικό του. Ήταν εκεί περίπου 3,5 ώρες. Μια γειτόνισσα τον είδε να μπαίνει στο δικό του σπίτι. Μάλιστα την καληνύχτισε και έδειχνε να θέλει να ξεκουραστεί. Στο πατρικό του βρισκόταν μόνο η μητέρα του και ο 12χρονος τότε ετεροθαλής αδελφός του. Σύμφωνα με τα όσα είχε πει η μητέρα του, όταν γύρισε ήταν ευδιάθετος και έπαιξε για λίγο με τον αδελφό του στο κομπιούτερ.

Κάποια στιγμή παρουσιάστηκε βλάβη σε μια βρύση που βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο του σπιτιού. Ο Κωστής βγήκε για να την ελέγξει. Τότε ο μικρότερος αδελφός του άκουσε τον Κωστή, όπως αποκάλυψε την επόμενη ημέρα, να μιλάει και να γελάει με έναν άγνωστο άνδρα που είχε σταματήσει με το αυτοκίνητό του έξω από το γκαράζ τους. Όταν ο Κωστής μπήκε πάλι σπίτι, πήρε μια ομπρέλα, φόρεσε το μπουφάν του και είπε στη μητέρα του ότι θα ξαναπάει στο σπίτι του Σπύρου, απ’ όπου είχε επιστρέψει πριν από μισή ώρα! Δεν πήρε μαζί το κινητό του τηλέφωνο. Κατά τις 3.00 τα ξημερώματα η μητέρα του κάλεσε τον φίλο του τον Σπύρο. Της είπε ότι ο Κωστής δεν ξαναπήγε στο σπίτι του. Η τελευταία κλήση που του έκανε η μητέρα ήταν στις 3.40 τα ξημερώματα.

Οι συγγενείς του πατριού, που μένουν στον επάνω όροφο, είπαν στην εκπομπή ότι είδαν τον Κωστή να μπαίνει στο σπίτι γύρω στις 11.30. Κανείς όμως δεν τον είδε να βγαίνει. Κανείς δεν είδε και δεν άκουσε το άγνωστο αυτοκίνητο, όπως το περιγράφει η οικογένεια.

Τα σκυλιά αποκάλυψαν τον «τάφο»

Περίπου οχτώ μήνες μετά την εξαφάνιση του Κωστή η απάντηση δόθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο. Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011 το πτώμα του βρέθηκε μισοφαγωμένο από σκυλιά ύστερα από υπόδειξη κυνηγού, που το εντόπισε στο κτήμα του πατριού του στο σημείο Πασά Γεφύρι.

Η περιοχή αυτή είναι κοντά στο χωριό Ταξιάρχης, στα σύνορα των νομών Κοζάνης-Γρεβενών. Σε κοντινή απόσταση και η Σιάτιστα, όπου έμενε ο Κωστής με τη μητέρα, τον πατριό και τον μικρότερο αδελφό του.

Η ταφή έγινε σε κατηφορικό έδαφος. Οι δράστες άνοιξαν ένα λάκκο σε σημείο όπου υπάρχουν δένδρα με πυκνές φυλλωσιές, τα οποία δεν επιτρέπουν την οπτική επαφή με τον χώρο.

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία του κυνηγού που αντίκρισε πρώτος το μακάβριο εύρημα. Το προφητικό όνειρο του που εκμυστηρεύτηκε στην κάμερα του «Τούνελ» προκάλεσε ρίγη συγκίνησης.

Πριν ενημερώσει την αστυνομία είδε στον ύπνο του τον Κωστή Πολύζο στο χωράφι του θανάτου. Δύο μέρες μετά αποφάσισε να καταθέσει. Την ίδια νύχτα ο Κωστής εμφανίστηκε πάλι στον ύπνο του. Μόνο που αυτή τη φορά απομακρυνόταν χαμογελαστός. Η αλήθεια είχε αποκαλυφθεί.

Διαβάστε επίσης:

Aνατροπή στο θρίλερ της Κοζάνης: Μάνα και πατριός δολοφόνησαν τον γιο της!, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016, 13:07

Βίντεο: kozanilife/ φωτό γονέων: Φως στο τούνελ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης