Ένοχος 27χρονος Βρετανός για τον θάνατο 34χρονου Έλληνα σε μπαρ στη Ζάκυνθο

Ένοχος 27χρονος Βρετανός για τον θάνατο 34χρονου Έλληνα σε μπαρ στη Ζάκυνθο
Ένοχο έκρινε την Τετάρτη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηλείας τον 27 χρόνο Βρετανό, που τον Απρίλιο του 2016 ενεπλάκη σε καυγά με έναν 34χρονο Έλληνα, σε μπαρ στον Λαγανά της Ζακύνθου, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο θάνατός του 34χρονου, ύστερα από τραύμα που υπέστη στο κεφάλι, αφού έπεσε κατά την διάρκεια της συμπλοκής.

Συγκεκριμένα ο 27χρονος Βρετανός, σεφ στο επάγγελμα, κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της θανατηφόρας μη σκοπούμενης σωματικής βλάβης και του επιβλήθηκε ποινή τετραετούς φυλάκισης με ανασταλτικό χαρακτήρα έως ότου εκδικαστεί η έφεση, ενώ μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη, προς 5 ευρώ ημερησίως.

Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας, ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου, μη αναγνωρίζοντας τις αιτιάσεις περί άμυνας. Δεν αναγνώρισε επίσης δόλο και σκοπούμενη βλάβη στον κατηγορούμενο, καθώς θύτης και θύμα βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Πρότεινε την ενοχή του για το αδίκημα της θανατηφόρας μη σκοπούμενης σωματικής βλάβης αναγνωρίζοντάς του όμως το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Το δικαστήριο στη συνέχεια αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή του κατηγορουμένου, αναγνωρίζοντας ως ελαφρυντικό την προγενέστερη ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος, εξαιτίας της οποίας παρασύρθηκε.

Πηγη: ilialive.gr

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019, 03:41