Ένοχος κρίθηκε, αλλά αφέθηκε ελεύθερος, μετά την καταδίκη του σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και τριών μηνών, με αναστολή, ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρης Τομπούλογλου για το «φακελάκι» των 25.000 ευρώ που φέρεται να ζήτησε τον Δεκέμβριο του 2013 από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο διαφημιστικής εταιρείας, η οποία είχε αναλάβει έργο χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ για την προώθηση προγράμματος αντιμετώπισης της παιδικής παχυσαρκίας.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας καταδίκασε τον πρώην πρόεδρο του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρη Τομπούλογλου για απόπειρα εκβίασης, παθητική δωροδοκία, οπλοκατοχή και χρηματική ποινή 40.300 ευρώΤο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας καταδίκασε τον κ. Τομπούλογλου για απόπειρα εκβίασης, παθητική δωροδοκία και οπλοκατοχή, ενώ του επέβαλε και χρηματική ποινή 40.300 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, αλλά του έδωσε τη δυνατότητα να αποφύγει τη φυλακή μέχρι τη δίκη του σε δεύτερο βαθμό, καθώς η έφεσή του έχει αναστέλλουσα δύναμη. Του επιβλήθηκε μόνο ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Οι δικαστές καταδίκασαν επίσης σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών και επτά μηνών, με αναστολή, τον στενό συνεργάτη του Χρήστο Τριανταφύλλου, ενώ αθώωσαν τον κατηγορούμενο γιατρό Στέφανο Μιχαλάκο.

«Θα αγωνίζομαι μέχρι το τέλος της ζωής μου για να αποδείξω την αθωότητά μου» είπε απευθυνόμενος στους δικαστές ο Χάρης Τομπούλογλου, μόλις άκουσε την ετυμηγορία των δικαστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, πάντως, το δικαστήριο είχε υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση και δεν αναγνώρισε κανένα από τα δύο ελαφρυντικά που ζήτησαν ο πρώην πρόεδρος του Παίδων και ο συνεργάτης του, για την αναγνώριση πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης