Τις παρατηρήσεις τους επί του νομοσχεδίου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη για την αδειοδότηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση καταγράφει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΓΕΔΥ, που υπογράφει ο πρόεδρος Ν. Κακαβάς, σημειώνεται ότι με το σχέδιο νόμου ορίζεται ότι αρμόδια αρχή για την αδειοδότηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων είναι τα γραφεία αγροτικής ανάπτυξης των οικείων δήμων. Όμως, όπως καλά γνωρίζει ο υπουργός τέτοιες υπηρεσίες ούτε υπάρχουν ούτε πρόκειται να δημιουργηθούν στους δήμους, αφού δεν προβλέπονται προσλήψεις ούτε μετατάξεις, αλλά μόνο αθρόες απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων στα πλαίσια εφαρμογής των προβλεπόμενων από το μνημόνιο και του μεσοπρόθεσμο μέτρων και των επιταγών της Τρόικας. Επομένως οι εξαγγελίες του υπουργού για δήθεν «διευκόλυνση» των κτηνοτρόφων είναι απλά ένας ακόμα κυβερνητικός εμπαιγμός προς αυτούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ένα πολύ πρόχειρο κείμενο που ακόμη και η γλώσσα του δεν είναι η συνήθως χρησιμοποιούμενη σε νομικά κείμενα. Περιέχει σειρά ασαφειών, αντιφάσεων ενώ πρέπει να εξετασθεί και κατά ποσό είναι σύμφωνο και με την υπόλοιπη σχετική Νομοθεσία.

Πηγή:agronews

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης