Οικογενειακή υπόθεση φαίνεται πως ήταν για τον προφυλακισμένο πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο η διακίνηση των χρημάτων από τις «μίζες» των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα του ανακριτή βάζουν πλέον «στο κάδρο» και την αδελφή της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Έλγκεν Στοφρέγκεν στην οποία φέρεται να κατέληξαν χρήματα που συνδέονται με τα εξοπλιστικά προγράμματα. Ήδη ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής, με την σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα προχώρησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βάρος της Έλγκεν Στοφρέγκεν, αδελφής της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μολντενχάουερ- Τσοχατζοπούλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ενέργεια αυτή προχώρησε ο ανακριτής μετά τον εντοπισμό ποσού 1.455.000 ελβετικών φράγκων σε λογαριασμό της Έλγκεν Στοφρέγκεν στον οποίο συνδικαιούχος ήταν και άλλο πρόσωπο σε βάρος του οποίου επίσης εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Μέχρι τώρα πάντως το πρόσωπο αυτό ήταν άγνωστο στην ανάκριση. Το επίμαχο ποσό, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε φύγει από την εταιρεία ΜΙΕ, κατατέθηκε σε λογαριασμό του Κύρου Μελά, γιου του εκπροσώπου της υπεράκτιας εταιρείας Μorelia Οράτιου Μελά για να καταλήξει τελικά στο λογαριασμό της Έλγκεν Στοφρέγκεν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης