Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του επιχειρηματία Άγγελου Μεταξά εκδόθηκε από την Εισαγγελία μετά την κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του επιχειρηματία αφορά σε φοροδιαφυγή ύψους 10,5 εκατ. ευρώ για καταθέσεις, έπειτα από ελέγχους της λίστας Λαγκάρντ που έφερε στο φως καταθέσεις τουλάχιστον 2.000 Ελλήνων σε υποκατάστημα της τράπεζας HSBC της Γενεύης.

Οι πληροφορίες θέλουν τις αρμόδιες Αρχές να προσπάθησαν, πριν από την άσκηση της δίωξης, να έρθουν σε επαφή με τον επιχειρηματία προκειμένου να κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου και να καταβάλει τα χρήματα. Ωστόσο, οι προσπάθειες δεν απέδωσαν καρπούς, οπότε τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη.

Η οικονομική αστυνομία φέρεται να έχει ήδη αναζητήσει τον Άγγελο Μεταξά στο σπίτι του χωρίς να τον εντοπίσει παρά τις πληροφορίες ότι βρισκόταν στην Ελλάδα. Το ένταλμα σύλληψης αναμένεται τις επόμενες ώρες να γίνει διεθνές ενώ η αρμόδια εισαγγελέας εξέδωσε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δικογραφία για τα 10,5 εκατ. ευρώ βρίσκεται ήδη στα χέρια του ανακριτή, ο οποίος χειρίζεται και δεύτερη υπόθεση με πρωταγωνιστή τον ίδιο επιχειρηματία και αφορά επιπλέον κεφάλαια ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας φέρεται να εμπλέκεται σε ένα δαιδαλώδες πλέγμα off shore εταιριών πίσω από λογαριασμό ύψους 550 εκατ. ευρώ στην HSBC της Γενεύης με φερόμενη διαχειρίστρια την Μαρία Παντελή. Εμφανίζεται ως διαχειριστής της εταιρίας SUNFLOWERS CORPORATE LTD μαζί με τον επίσης εμπλεκόμενο από τη λίστα Λαγκάρντ Σάμπι Μιονί.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι από τους συντονισμένους ελέγχους της Εισαγγελίας Αθηνών και του εισαγγελέα Οικονομικού εγκλήματος, με έμφαση στην λίστα Λαγκάρντ, έχουν μπει, τον τελευταίο μήνα, στα δημόσια ταμεία περισσότερα από 3.500.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης