Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την απολογία του πρώην διευθυντή Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ Αντώνη Κάντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πρώτα εντάλματα σύλληψης έχουν ήδη εκδοθεί από την εισαγγελέα διαφθοράς, σε συνεργασία με τους ανακριτές, και αφορούν σε πρόσωπα που κατονόμασε ο Αντώνης Κάντας ως εμπλεκομένους στη διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των συλληφθέντων είναι ο Δημήτρης Παπαχρήστος, αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann (KMW) την περίοδο 2000.

Η εμπλοκή του Παπαχρήστου αφορά στην προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH2000 και λοιπού περιφερειακού υλικού, για την οποία υπεγράφη στις 5/7/2001 επί θητείας Άκη Τσοχατζόπουλου στο ΥΕΘΑ η 017Α/2001 σύμβαση μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann έναντι τιμήματος ύψους 195.709.774 €. Για την υπόθεση αυτή ήδη είχαν ανοιχτεί τραπεζικοί λογαριασμοί και είχαν επιβεβαιωθεί οι μίζες πριν από την απολογία του Αντώνη Κάντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση και για την υπόθεση προμήθειας 54 συστημάτων K/B STINGER επί οχήματος και του αναγκαίου εξοπλισμού και ανταλλακτικών αρχικής υποστήριξης, για την οποία υπεγράφη στις 3/8/2000 -επίσης επί Άκη Τσοχατζόπουλου- σύμβαση (030Α/2000) μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας STN ATLAS ELEKTRONIK έναντι τιμήματος 142.731.079 ευρώ. Τα στοιχεία προέκυψαν από τις έρευνες γύρω το σκάνδαλο των υποβρυχίων σε εταιρείες που σχετίζονται με την υπόθεση το περασμένο καλοκαίρι.

Πλέον και οι δύο φάκελοι περνούν στα χέρια των ειδικών ανακριτών, καθώς ήδη και κατόπιν εντολής της εισαγγελέως για θέματα διαφθοράς Ελένης Ράικου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για ενεργητική δωροδοκία κατά του Δημοσίου, παθητική δωροδοκία κατά του Δημοσίου και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Για τα υπόλοιπα εξοπλιστικά προγράμματα οι ήδη σχηματισθείσες δικογραφίες, οι οποίες είναι πάνω από 10, βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο. Για τον λόγο αυτόν έχουν πυκνώσει οι επαφές της κας Ράικου με την εισαγγελέα διαφθοράς της Γερμανίας και ανταλλάσσουν συνεχώς στοιχεία.

Διαβάστε επίσης:

Ποιους καίει ο Κάντας, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013, 17:57

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης